Пошук

За порушення правил пожежної безпеки доведеться заплатити штрафи, які зросли у сто разів

Дата: 19.03.2021 14:03
Кількість переглядів: 952

Фото без опису

З початком весняно-польових робіт зростає ризик пожеж на відкритих територіях. Причинами, що призводять до цих пожеж, з року в рік є неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, пасовищ, очерету, ділянок із природною рослинністю.

-Цьогоріч через погодні умови  населення ще не починає сільськогосподарські роботи на своїх ділянка,  тому пожежі у природних екосистемах ще не виникали. А в минулому році ми вперше виїхали на пожежу 20 лютого. Усього ж за 2020 рік в природних екосистемах виникло 101 пожежа, якими було завдано шкоди на близько п’яти мільйонів збитків. Пожежі охопили 62 гектари загальної площі, - розповідає начальник Калинівського РС ГУ ДСН України у Вінницькій області Олександр Мовчан. – У цій ситуації небезпечним є ще й те, що поки наші пожежники гасять пожежу в екосистемі, може виникнути пожежа у житловому приміщенні, а на її ліквідацію не буде кому виїхати.

Найчастіше пожежі виникають у Калинівці,  Байківці, Іваніві  та  Павлівці.

З 4 березня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки», який передбачає значне збільшення штрафів за порушення правил пожежної безпеки.

-Відтепер, перш ніж взяти в руки сірники, мешканці громади мають задуматися, чи варто це робити, адже деякі штрафи зросли у сто разів, - продовжує Олександр Мовчан.

Так, за самовільне випалювання рослинності або її залишків доведеться заплатити від 3 060 до 6 120 гривень. На посадових осіб очікує покарання у розмірі від 15 300 до 21 420.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 4 590 до 15 300 гривень і на посадових осіб - від 10 710 до  30 600 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь