Пошук

За порушення правил пожежної безпеки доведеться заплатити штрафи, які зросли у сто разів

Дата: 19.03.2021 14:03
Кількість переглядів: 972

Фото без опису

З початком весняно-польових робіт зростає ризик пожеж на відкритих територіях. Причинами, що призводять до цих пожеж, з року в рік є неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, пасовищ, очерету, ділянок із природною рослинністю.

-Цьогоріч через погодні умови  населення ще не починає сільськогосподарські роботи на своїх ділянка,  тому пожежі у природних екосистемах ще не виникали. А в минулому році ми вперше виїхали на пожежу 20 лютого. Усього ж за 2020 рік в природних екосистемах виникло 101 пожежа, якими було завдано шкоди на близько п’яти мільйонів збитків. Пожежі охопили 62 гектари загальної площі, - розповідає начальник Калинівського РС ГУ ДСН України у Вінницькій області Олександр Мовчан. – У цій ситуації небезпечним є ще й те, що поки наші пожежники гасять пожежу в екосистемі, може виникнути пожежа у житловому приміщенні, а на її ліквідацію не буде кому виїхати.

Найчастіше пожежі виникають у Калинівці,  Байківці, Іваніві  та  Павлівці.

З 4 березня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки», який передбачає значне збільшення штрафів за порушення правил пожежної безпеки.

-Відтепер, перш ніж взяти в руки сірники, мешканці громади мають задуматися, чи варто це робити, адже деякі штрафи зросли у сто разів, - продовжує Олександр Мовчан.

Так, за самовільне випалювання рослинності або її залишків доведеться заплатити від 3 060 до 6 120 гривень. На посадових осіб очікує покарання у розмірі від 15 300 до 21 420.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 4 590 до 15 300 гривень і на посадових осіб - від 10 710 до  30 600 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних