Пошук

Послуги, які можуть отримати мешканці Калинівської громади у Територіальному центрі надання соціальних послуг

Дата: 18.03.2021 10:13
Кількість переглядів: 1364

Фото без опису

Останній рік життя в умовах карантину показав, що найважче під час епідемії виживати літнім, самотнім людям. І саме таким жителям громади приходять на допомогу працівники Територіального центру надання соціальних послуг.

-Допомога самотнім, літнім людям – це один із головних напрямків нашої роботи. Але спектр наших послуг набагато ширший, - каже директорка Територіального центру надання соціальних послуг Наталія Бачинська. – У нас є відділення сім’ї, дітей та молоді, яке опікується проблемами дітей та родин, відділення денного перебування, в якому люди старшого віку знаходять спільні інтереси, організовують цікаве дозвілля. Через епідемію робота цього відділення обмежилась, але знаходимо інші форми роботи. Наприклад, скандинавська ходьба, яка укріпляє здоров’я, яке зараз всім потрібне. 

Під опікою Територіального центру перебувають літні люди, які не мають родичів. За інформацією Наталії Бачинської, у Територіальному центрі працює двадцять дев’ять соціальних робітниць, які обслуговують триста шістдесят п’ять одиноких осіб.

-Наголошу, що наші робітниці не надають медичних послуг, це лише допомога у побуті. Послуги, які ми надаємо, а це допомога у хатніх справах, розрахунки за комунальні послуги тощо, для наших підопічних повністю безкоштовні, - каже Наталія Бачинська. – Але є звернення від мешканців громади, які мають літніх родичів, але не мають можливості фізично їм допомагати. Такі люди готові платити за послуги, які ми будемо надавати їхнім родичам. Тому ми пішли їм на зустріч та розробили пакет платних послуг, які ми надаватимемо мешканцям громади.

А для мешканців громади, які за станом здоров'я та віком самостійно не можуть себе обслужити,  місцем проживання став будинок опіки «Затишок». Тут на даний час перебуває двадцять одна особа.  Дідусі та бабусі  проживають у комфортних умовах, яких у багатьох раніше не було, забезпеченні харчуванням та медичною допомогою.

Є у Територіальному центрі ще одна послуга, про яку мало хто знає – це прокат технічних засобів реабілітації. Тут при потребі можна взяти у тимчасове користування інвалідний візочок, ходунки, костилі і навіть ортопедичне ліжко.

Мешканці громади мають можливість звернутися до Територіального центру надання соціальних послуг та отримати перераховані вище послуги.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь