Пошук

Вшанування пам’яті Степана Руданського

Дата: 16.01.2021 14:10
Кількість переглядів: 681

Фото без опису

Традиційно у січні Калинівщина святкує Дні сатири та гумору, присвячені нашому відомому земляку, класику української літератури, автору співомовок та пісень, громадському діячу Степанові Руданському.

Всеукраїнське свято сатири і гумору ім. Степана Руданського стало своєрідною культурно-мистецькою візитівкою нашого краю. Веселе святкове дійство з ярмарками, конкурсами, розвагами та частуваннями проводиться в Калинівці ще з 1981 року, щороку збираючи на центральній площі, яка нині носить ім’я славетного земляка, тисячі містян та гостей з усієї України.

Цьогоріч, в зв'язку з карантинними обмеженнями, пов'язаними з пандемією COVID-19, урочистості з нагоди 187-ї річниці від дня народження Степана Руданського пройшли в іншому форматі.

Так, на батьківщині земляка, у с.Хомутинці, відбулось покладання квітів до пам'ятника Степану Руданському та на могили його батьків, що знаходяться неподалік.

Участь в заході взяли міський голова Василь Поліщук, депутат Вінницької обласної ради Ілля Гуменчук, заступники Калинівського міського голови Микола Господарець, Олександр Щьов, Віктор Кособуцький, в.о. старости Хомутинецького старостинського округу Оксана Мудрик, командир військової частини 3028 НГУ Богдан Вакулко, місцевий театр сатири і гумору «Вінок Руданського» та працівники культури.

Присутні також відвідали літературний музей імені Степана Руданського, де Оксана Мудрик ознайомила усіх із життєвим шляхом та творчим здобутком відомого гумориста. Слід додати, що нещодавно біля музею було встановлено пам'ятник пісні «Повій, вітре, на Вкраїну», автором якої є Степан Васильович.

У Калинівці покладання квітів до пам'ятника Степанові Руданському відбулось також за участі  представників трудових колективів та громадськості міста.

Учасників урочистого зібрання привітав народний аматорський колектив української пісні «Кумасеньки», виконавши всесвітньо відому пісню «Повій, вітре, на Вкраїну», яка стала давно голосом душі українців.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь