Пошук

Сучасна та комфортна їдальня загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №4 м. Калинівка

Дата: 15.12.2020 17:00
Кількість переглядів: 611

Наприкінці минулого тижня гостинно зустріла учнів загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №4 м. Калинівка новозбудована сучасна та комфортна шкільна їдальня.

Потреба в облаштуванні нової їдальні виникла давно, адже будівлю, де діти харчувались раніше, збудовано ще у 1905 році, і це було колишнім приміщенням церковно-приходської школи, яке знаходилось у аварійному стані.

У надзвичайно короткий термін – менш, ніж за півтора року, даний об’єкт було збудовано на території школи та введено в експлуатацію.

Результат перевершив усі сподівання. Відтепер, у школі функціонує затишна їдальня, яка має простору, естетично оформлену обідню залу із зручними та яскравими меблями, харчоблок із сучасним кухонним обладнанням та усім необхідним інвентарем, окремі цехи для розробки м'яса, риби, овочів, приміщення для зберігання сухих продуктів, миття посуду, великий підвал з системою вентиляції для заготовленої на зиму городини, консервації та квасини.

З метою дотримання санітарно-гігєнічних норм для дітей встановлено рукомийники з гарячою та холодною водою, електрорушник. Облаштовано санвузли, один з яких – для осіб з інвалідністю, а для персоналу харчоблоку зроблено санітарну кімнату та роздягальню.

Раціональне харчування учнів є однією із вимог здоров’язберігаючого середовища у навчальному закладі. Наразі у їдальні ЗОШ І-ІІ ступенів №4 створено всі умови для забезпечення своєчасного та якісного харчування усіх без винятку дітей.

Розроблене адміністрацією школи двотижневе меню на літньо-осінній та зимово-весняний період, із включенням сезонних овочів та фруктів, погоджується фахівцями Держпродспоживслужби відповідно до чинного законодавства.

Страви, дбайливо приготовлені кухарем Ларисою Гріщенко та працівником їдальні Наталією Матушевською, надзвичайно різноманітні, поживні та містять весь необхідний по калорійності і вмісту вітамінів набір продуктів для дитячого харчування. Шкільні обіди готуються як за традиційними рецептами, так і за рецептами із «Нового меню для шкільних їдалень» від Євгена Клопотенка. У меню систематично включаються страви з м’яса, риби, овочів, молочних продуктів, а від ковбасних виробів тут відмовились зовсім.

- Гарячим харчуванням у нас охоплені всі учні. Окрім виділених коштів з місцевого бюджету на харчування дітей та батьківської плати у розмірі 45-50 гривень, на пришкільній ділянці площею 30 соток ми вирощуємо картоплю, моркву, буряк, капусту, огірки, зелень для приготування обідів. Лише цьогоріч було заквашено 25 банок (3 л) огірків, зібраних з шкільного городу, та капусту, придбану за батьківські кошти. Також учні щороку приносять у їдальню по 15 кг картоплі, по 2 кг цибулі, моркви, буряка, по одній капустині та склянці квасолі. Молоко для приготування молочної каші та какао-напою надає безкоштовно ДП «ДГ «АРТЕМІДА» ІК НААН», - зазначає директорка школи Олена Костюк.

Слід зазначити, що в умовах карантину у шкільній їдальні враховано всі вимоги щодо організації харчування учнів відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Сподіваємось, що нова їдальня буде для учнів школи не лише місцем прийому їжі, а й улюбленою територією відпочинку, де завжди пануватимуть комфорт та позитивна атмосфера.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь