Пошук

Сьогодні в Україні - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Пам'ятаємо і дякуємо всім героям-ліквідаторам.

Дата: 14.12.2020 10:46
Кількість переглядів: 378

Щороку 14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які врятували не лише українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки некерованої ядерної стихії.

Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком. Прикладом мужності та героїзму були дії ліквідаторів, які працювали в зоні радіаційного забруднення, жертовно віддаючи своє життя та здоров’я у боротьбі з радіаційним лихом.

У ліквідації наслідків аварій на ЧАЕС за різними підрахунками брали участь від 600 до 800 тисяч осіб зі всього СРСР: пожежники, експлуатаційний персонал станції, військовослужбовці, будівельники, вчені, медики, інженери, поліцейські.

Ми завжди пам’ятатимемо героїчний подвиг мужніх, рішучих чорнобильців-ліквідаторів, які, працюючи в зоні ядерного пекла та, не уявляючи з якою небезпекою мають справу, змогли зупинити загрозливий атомний вогонь.

Вічна пам’ять безстрашним Героям, які поклали своє життя у тій нерівній боротьбі з невидимим ворогом – радіацією, заради нас та наших нащадків…

Низький уклін та щира подяка всім вам, шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС, за ваш героїзм, за гідно виконаний громадянський обов’язок, за врятовані вами життя мільйонів людей.

Міцного здоров'я вам та вашим рідним, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й достатку. Нехай Господь оберігає ваші родини, а людська шана буде подякою за ваш подвиг.

Завжди пам'ятаймо та шануймо Героїв, завдяким яким ми сьогодні живемо.

 

З повагою,

міський голова             Василь Поліщук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь