Пошук

За інформацією ТОВ «Вінницягаз Збут» майже 60% домогосподарств Вінниччини не розрахувались за спожитий газ у жовтні

Дата: 17.11.2020 14:04
Кількість переглядів: 378

Фото без описуЗа перший місяць опалювального сезону клієнти ТОВ «Вінницягаз Збут» майже на 57 млн грн збільшили неплатежі за газ. Так, за спожите у жовтні 2020 року блакитне паливо розрахувалося лише 41% домогосподарств.

Станом на 1 листопада 2020 року, борг побутових споживачів Вінницької області склав 578 млн грн, що на 12% більше, ніж на 1 жовтня поточного року. Загалом за газ не розрахувались 150 тис. споживачів блакитного палива області. Найбільша заборгованість у жителів м. Вінниці - це 40% від загальної суми боргу. Не набагато краща платіжна дисципліна в Калинівському районі (неплатежі 6,1 млн грн) та Гайсинському районі (борг 4,8  млн грн).

«В першу чергу, погіршення платіжної дисципліни пов'язане із пандемією і прийнятим у березні 2020 року закону про заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19). Вінничани перестали справно платити за газ після того, як законом заборонили нараховувати пеню та штрафи за невчасну сплату за житлово-комунальні послуги. Тоді ж як «Вінницягаз Збут» без перебоїв та обмежень виконувало та продовжує виконувати усі зобов’язання з газопостачання», -наголошує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

За словами керівника підприємства, ситуація з оплатою ще більше погіршилася починаючи зі старту опалювального періоду, коли зросло як споживання енергоресурсів, так і ціни на блакитне паливо.

«Ми знаємо, що серед боржників є чимало людей, які реально втратили роботу і джерела доходів під час карантину. А тому, з розумінням відносимось до наших клієнтів та пропонуємо їм реструктуризацію боргу»,- зауважує Василь Сопільник.

Оформити договір реструктуризації можна в Центрі обслуговування клієнтів. З початку карантину таких угод укладено близько 40.

Нагадаємо, що, при оплаті за абонентською книжкою споживач має сплатити за газ не пізніше 10 числа місяця, наступного за розрахунковим, а при оплаті за рахунком постачальника — не пізніше 5 робочих днів з моменту отримання рахунку.

При цьому не обов’язково чекати паперового рахунку. Завантажити рахунок та сплатити за газ можна онлайн, прямо з дому, у зручний час за допомогою онлайн-сервісів 104: через Особистий кабінет на сайті 104.ua; чат-бот 7104ua у месенджері Viber; мобільні додатки 104 Mobile та 104 Mobile Light.

 

Довідка: Основною сферою діяльності ТОВ «Вінницягаз Збут» є постачання природного газу споживачам Вінниччини. На сьогодні компанія постачає природний газ 453 тис. побутових споживачів і майже 3,4 тис. підприємств, установ і організацій. Обсяги постачання становлять близько 400 млн кубометрів природного газу на рік.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних