Пошук

Пишаємось та пам'ятаємо нашого земляка - Вадима Нестерчука...

Дата: 01.11.2020 11:13
Кількість переглядів: 611

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису«Нічого неможливого немає! Ніколи не зупиняйся у своєму розвитку!» - саме ці слова були життєвим кредом відомого українського автогонщика, колишнього учня загальноосвітньої школи 1-3 ступенів №1 м. Калинівка Вадима Нестерчука.

Якби не трагічна смерть, 1 листопада наш знаменитий земляк, який прославив Україну на весь світ, відзначав би своє 50- річчя.

Народився Вадим Володимирович 1 листопада 1970 року в сім'ї педагогів. Батько - Нестерчук Володимир Якович, працював у загальноосвітній школі 1-3 ступенів №1 м. Калинівка. Був прекрасним вчителем української мови і літератури. Мати - Зеля Антонівна, дуже розумна і вродлива жінка, також викладала українську мову і літературу, була завучем у загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №4 м. Калинівка.

У школі Вадим був хлопчиком непосидючим, допитливим, прагнув сягнути чогось незвіданого, незвичного.

Здобувши середню освіту, вступив до педагогічного ВУЗу, а потім був Київський національний університет ім.Т.Г. Шевченка, Міжнародний інститут менеджменту, вища школа економіки в Москві, Лондонська школа бізнесу. А ще був автоспорт- не менш важливий для Вадима, ніж кар'єра.

Участь у Міжнародних змаганнях з ралі давала йому змогу відкривати світові Україну. Першим серйозним виступом для команди Sixt Ukraine був Дакар 2008. У тому році український прапор на бойовому автомобілі, підготовленому до Дакару, вперше помітили багато іноземних гонщиків.

Вадим Нестерчук був справжнім патріотом, ніколи не забував про людей. Створив Міжнародний благодійний фонд ім. Івана Богуна, який в 2015 році перейменовано на фонд ім. В.Нестерчука, допомагав хворим і нужденним.

В 2012 заснував стипендію імені свого батька і спрямовував кошти зі свого благодійного фонду на навчання творчої і обдарованої молоді Калинівщини. Неодноразово приїздив до своєї рідної школи, особисто вручав стипендії. Зараз це стипендія імені батька і сина Нестерчуків.

В 2013 році останній шкільний дзвоник на подвір'ї ЗОШ 1-3 ступенів №1 м. Калинівка пролунав з автомобіля, який побував на ралі «Дакар», ним тоді гонщик приїхав до рідної школи.

Ще було багато планів...але...життя обірвалося…

24 червня 2013 року Вадим Нестерчук загинув від теплового удару та зневоднення в пустельній місцевості Об'єднаних Арабських Еміратів під час підготовки до ралі «Раллі Шовковий шлях 2013».

Та людина живе доти, доки пам'ять про неї жива...

Калинівчани не забувають свого земляка. Щороку в червні в Калинівці проходить футбольний турнір пам'яті відомого українського автогонщика та мецената Вадима Нестерчука.

Одна з вулиць названа на його честь, а на будинку, в якому проживав В. Нестерчук, встановлено меморіальну дошку.

В грудні 2014 року в загальноосвітній школі 1-3 ступенів №1 м. Калинівка було створено музейну кімнату автогонщика, яку розміщено в класі, де навчався Вадим.

Дружина Вадима Володимировича - Наталя підтримує тісний зв'язок зі школою, допомагає в поповненні музейної кімнати новими експонатами, удосконаленням та ремонтними роботами.

Учні ЗОШ 1-3 ступенів №1 пишаються таким земляком і хочуть, щоб Вадим Нестерчук жив вічно у пам'яті тих, хто його знав, кому він допомагав, для кого був прикладом і взірцем.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь