Пошук

Відзначення 76-ї річниці вигнання з України нацистських загарбників

Дата: 28.10.2020 13:17
Кількість переглядів: 502

28 жовтня 1944 року відбулося остаточне витіснення військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України, а саме, повне вигнання угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України – Закарпаття в результаті здійснення Східно-Карпатської наступальної операції.

Воєнні дії у нашій країні тривали 40 місяців. За цей час своє життя втратили мільйони українців. І саме на теренах нашої держави під час Другої світової війни відбулися битви, що стали основоположними для визволення Європи від нацизму. Першими в грудні 1942 року були звільнені населені пункти Східного Донбасу. На жаль, нині ця територія знову потерпає від дій агресора.

Минуло вже 76 років, але і донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій смертоносній війні. Море сліз пролито солдатськими матерями, вдовами та сиротами, і не можна виміряти глибину та гіркоту цього горя. Український народ завжди пам’ятатиме тих, хто гідно пройшов важкими дорогами війни та мужньо захищав від загарбників свій рідний край.

Найщиріші слова подяки висловлюємо всім, хто ціною неймовірних страждань виборов право на життя і свободу українського народу, віддав всі свої сили, досвід і талант відбудові країни, піднявши її з попелу згарищ.

Низький уклін і глибока шана вам, ветерани Другої світової війни, за довгоочікувану перемогу, за ваші мужність та відвагу, за героїзм, нескореність духу та самовіддане служіння народу і Батьківщині.

З нагоди 76-ї річниці вигнання нацистів з України представники Калинівської міської ради взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам'ятника воїнам-визволителям, вшановуючи пам’ять тих, хто віддав своє життя, визволяючи українські землі від нацистських окупантів.

Пам’ятаємо та цінуємо подвиг всіх Героїв, які полягли за мирне та щасливе  майбутнє кожного з нас.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь