Пошук

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!

Дата: 29.08.2020 17:57
Кількість переглядів: 8984

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуСьогодні, в День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, на території храму Святого Миколая Чудотворця відбулось відкриття та освячення пам’ятника воїнам, які віддали своє життя за волю України.

Вшанувати пам’ять полеглих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, наших земляків, зокрема, калинівчанина В’ячеслава Катрича, який в цей день, шість років тому, загинув під час Іловайської операції в так званому «зеленому коридорі», прийшли їх побратими - учасники АТО/ООС, ветерани російсько-української війни, військовослужбовці, волонтери, рідні та близькі загиблих воїнів, духовенство, керівництво міста, громадськість.

Звертаючись до присутніх, міський голова Анатолій Шамалюк та депутат обласної ради Валерій Якимець подякували всім, хто боронив та боронить сьомий рік Україну від російського агресора, та закликали ніколи не забувати подвигу наших Героїв, які віддали найцінніше – своє життя, захищаючи право українців самостійно господарювати у своєму домі, на своїй Богом даній землі. Особливі слова подяки були висловлені настоятелю храму, митрофорному протоієрею та військовому капелану - Оресту Шпаку, який, власне, і був ініціатором створення та встановлення пам’ятного знаку полеглим українським воїнам на території храму.

Під час заходу відбулось покладання квітів до пам’ятника українським воїнам, духовенство Православної Церкви України здійснило його освячення та панахиду за полеглими Героями.

За допомогу у будівництві та облаштуванні пам’ятника протоієрей Орест Шпак подякував від усієї релігійної громади народному депутату України Петру Юрчишину, міському голові Анатолію Шамалюку, волонтерам, благодійникам, парафіянам храму та усім жертводавцям.

Нація, яка хоче впевнено дивитись у майбутнє, має шанувати тих, хто її захистив у минулому. Шануймо пам’ять українських Героїв, пам’ятаймо про їх подвиг!

Пам'ятайте Героїв…

Не забудьте про тих, хто за рідну країну в лютій битві поліг.
Хай світ чує, хай бачить поклик наших завзять.

Як уміють вкраїнці жить, боротись й вмирать...

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь