Пошук

Яким буде навчальний 2020/2021 рік у школах Калинівської громади

Дата: 17.08.2020 12:09
Кількість переглядів: 592

Фото без описуНезабаром початок нового навчального року, і вже з 21 серпня фахівцями Калинівського районного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області розпочнеться комісійний огляд закладів загальної середньої освіти Калинівської міської ОТГ з метою визначення ступеню їх готовності до роботи в умовах адаптивного карантину, який засвідчуватиметься Актом готовності закладу загальної середньої освіти до нового навчального року.

Заходи, спрямовані на запобігання ускладненню епідемічної ситуації в закладах загальної середньої освіти, визначені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30 липня 2020 року №42 "Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Для виконання зазначених у вказаній постанові протиепідемічних заходів на 64 (позачерговій) сесії Калинівської міської ради 7 скликання, яка відбулась 13 серпня, з бюджету Калинівської міської ОТГ було виділено додатково кошти в сумі 196 500 грн на вересень 2020 року для придбання медичних масок, рукавичок, дезінфікуючих засобів та термометрів у заклади загальної середньої освіти м. Калинівка та с. Дружелюбівка.

Також було виділено кошти в сумі 105 500 грн на серпень-вересень 2020 року для придбання медичних масок, рукавичок, дезінфікуючих засобів у заклади дошкільної освіти Калинівської міської ОТГ.

Отже, які ж саме заходи безпеки мають бути передбачені в школах вже з 1 вересня?

- Перший день у школі буде без традиційного свята першого дзвоника. В зв'язку з діючими обмеженнями на проведення масових заходів святкування відбуватимуться в межах класу, бажано на відкритому повітрі.

- Вхід учнів до школи буде здійснюватись по розроблених маршрутах, мають бути задіяні усі входи/виходи. Допуск в приміщення школи батьків заборонено.

- На кожному вході мають бути обладнані місця для обробки рук антисептичними засобами, користуватись якими діти мають під наглядом персоналу школи.
- Перед початком роботи буде проводитись температурний скринінг всім працівникам, а учнів мають опитувати щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

- Усіх працівників навчального закладу необхідно забезпечити 5-денним запасом засобів індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Також передбачено проведення інструктажу для працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту.

- Учнів захисними масками мають забезпечити батьки. Захисні маски дітьми можуть не використовуватись під час проведення занять у навчальних аудиторіях, а от під час пересування приміщеннями використання масок є обов’язковим.
- Збір використаних засобів індивідуального захисту має відбуватись в окремі відповідно промарковані контейнери (урни) з кришками та спеціальними поліетиленовими пакетами.

- Для полегшення організації двостороннього руху коридорами на підлогах має бути нанесена розмітка.

- В школах необхідно мінімізувати пересування учнів між навчальними кабінетами шляхом проведення занять впродовж дня в одній і тій самій аудиторії. Після кожного заняття необхідне провітрювання приміщення протягом 10 хвилин. Деякі уроки будуть проводитись на відкритому повітрі.

- Санітарні кімнати повинні бути забезпечені рідким милом, антисептичними засобами та паперовими рушниками (або електросушарками для рук).

- Після проведення занять у кінці зміни/робочого дня забезпечити проведення вологого прибирання із дезінфекцією усіх поверхонь.

- Медичні пункти мають бути забезпечені необхідним обладнанням та медикаментами.

- Необхідно виділити окреме приміщення для тимчасової ізоляції учнів з ознаками гострої респіраторної хвороби.

- Відстань між столами в обідній залі шкільної їдальні має становити не менше 1,5 м, а розміщення за столом – не більше 4 осіб.

- Чергування учнів в обідній залі не дозволяється, а от черговий вчитель має здійснювати заходи для попередження скупчення дітей перед входом до обідньої зали та в ній.

- Працівники їдальні, які видають страви або здійснюють розрахунок, повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту.

До початку роботи всі працівники харчоблоку повинні пройти медичний огляд згідно вимог наказу МОЗ України № 280 від 23 червня 2020 року “Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівниками окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб”.

Обов’язковою вимогою є проведення лабораторних досліджень води питної централізованого водопостачання на відповідність вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

Детальніше ознайомитись з рекомендаціями щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році можна за посиланнями:

https://osvita.ua/legislation/Ser_osv/75559/

https://moz.gov.ua/uploads/ckeditor/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%B9%20%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%96%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B9%20%D0%BB%D1%96%D0%BA%D0%B0%D1%80/42%20%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних