Пошук

Випускників 2019-2020 навчального року звільнено від проходження державної підсумкової атестації

Дата: 24.06.2020 16:12
Кількість переглядів: 350

Фото без опису18 червня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року», згідно з яким у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Проте здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому  числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням. Ті, хто виявить таке бажання, повинні звернутися до керівника закладу освіти з письмовою заявою.

Закон звільняє  від державної підсумкової атестації (далі - ДПА) у будь-якій формі всіх здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. Здобувачі освіти, які претендують на нагородження Золотою або Срібною медалями та звільнені від державної підсумкової атестації Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року», мають право на отримання таких медалей без проходження ДПА.

Закон не звільняє від проходження зовнішнього незалежного оцінювання здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти, у 2020 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь