Пошук

Відновлення роботи дошкільного навчального закладу ясел-садка №1 м. Калинівка в умовах адаптивного карантину

Дата: 17.06.2020 11:55
Кількість переглядів: 415

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуЯк ми вже повідомляли, з 4 червня два заклади дошкільної освіти Калинівської міської ОТГ (№1 та №7) відновили свою роботу з дотриманням усіх вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

У дошкільному навчальному закладі ясла-садку №1 м. Калинівка робота в умовах адаптивного карантину потребує від усіх працівників відповідальності і посиленої уваги на протязі всього дня перебування дітей. Під час ранкового прийому медична сестра робить температурний скринінг дітям, обробляє руки антисептиком, всі показники записуються в журнал. Повторне вимірювання температури всім дітям проводиться кожні чотири години. Освітній процес організовується так, щоб малеча перебувала більше часу на свіжому повітрі, продумуються ігри з дітьми, які проводяться на певній дистанції. Лише сон та прийом їжі в групових кімнатах, в яких до того часу проводиться дезінфекція, опромінення бактерицидними лампами, вологе прибирання. Провітрювання приміщень здійснюється не менше 15 хв перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня.

За рекомендаціями управління Держпродслужби, діти в спальнях мають лежати на відстані не менше одного метра. Відтак, це вже унеможливлює відвідування групи великою кількістю дітей. Також під час прийому їжі за столом можуть перебувати лише дві  дитини, при чому відстань між ними має бути не менше метра.

Заклад дошкільної освіти забезпечений захисними масками, гумовими рукавичками, паперовими рушничками, рідким милом, двома безконтактними термометрами, дезрозчинами та антисептиками, на придбання яких за дорученням міського голови Анатолія Шамалюка було виділено кошти з бюджету Калинівської міської ОТГ.

Всі працівники пройшли тест на наявність коронавірусу і допущені до роботи.

Адміністрація ДНЗ №1 м. Калинівка звертається до батьків, аби ті відповідально поставились до відвідування їх дітьми закладу дошкільної освіти, адже це не відновлення роботи закладу у звичному режимі – це робота в умовах адаптивного карантину з дотриманням низки санітарних вимог та рекомендацій, тому заклад відвідують діти тих батьків, які цього нагально потребують.

Попри загальне послаблення обмежень, кожна родина повинна керуватись принципами безпеки, зокрема дотримуватись правил гігієни, соціальної дистанції та використання засобів індивідуального захисту.

Нагадуємо, що приводячи та забираючи дитину з дитячого садочка, батьки мають використовувати захисну маску та дотримуватись фізичного дистанціювання (не менше одного метра) з іншими людьми.

Не слід дозволяти дитині брати з собою в садочок іграшки з дому та забирати іграшки з садочка додому.

Якщо вдома у дитини з’явились респіраторні симптоми (кашель, нежить, біль у горлі), навіть якщо вони ледь виражені, не слід вести малюка до садочка. Так ви наражатимете на небезпеку вихователів, інших дітей та їх родини. У випадку респіраторних симптомів у дитини обов’язково зверніться до сімейного лікаря.

Саме батьки мають бути прикладом для дитини щодо правил дотримання фізичного дистанціювання, гігієни рук, респіраторної гігієни та етикету кашлю та повинні навчати її цим простим правилам.

Тож бажаємо міцного здоров’я працівникам дитячих садочків, дошкільнятам та їх батькам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь