Пошук

Про роботу Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги під час пандемії COVID-19

Дата: 28.04.2020 17:43
Кількість переглядів: 566

Фото без описуПандемія COVID-19 та введений в Україні карантин внесли корективи в життя кожного українця. Більшість людей не ходять на роботу, або втративши її, або перебувають у відпустках чи працюють дистанційно, діти ж не відвідують загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади.
В складних умовах карантинних обмежень Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги працює у повному складі та продовжує надавати медичну допомогу мешканцям нашої громади.
Як повідомляє головний лікар Калинівського міського центру ПМСД Василь Македонський, на період карантину амбулаторія загальної практики – сімейної медицини м. Калинівка працює щоденно з 8.00 до 20.00, у вихідні та святкові дні з 9.00 до 16.45. Більшість консультацій надаються сімейними лікарями в телефонному режимі, проте, здійснюється прийом пацієнтів безпосередньо в медичній установі, та, в разі необхідності. пацієнти скеровуються до вузьких фахівців в лікувально-профілактичні заклади м. Вінниця та м. Хмільник, так як Калинівська центральна районна лікарня до сьогоднішнього дня була повністю закрита на карантин. Також в міському центрі ПМСД пацієнтам видаються листи тимчасової непрацездатності.
На період карантину з метою усунення контакту з хворими пацієнтами функціонує окремий вхід в щеплювальний та оглядовий (перед щепленням) кабінети амбулаторії ЗПСМ м. Калинівка, де відповідно до рекомендацій ваших сімейних лікарів можна зробити дітям необхідні планові щеплення.

Дехто стверджує, що ситуація з коронавірусом надумана, але статистика говорить про інше.
Так, в Калинівській міській ОТГ на COVID-19 захворіли 43 мешканці, з них – 21 медичний працівник. Біля хворих на COVID-19 зареєстровано 110 контактних осіб, 2 людей померли внаслідок цієї хвороби. З-за кордону в Калинівський район прибули 279 осіб.
Всі контактні особи та ті, хто прибув з-за кордону, обстежуються на COVID-19 мобільною медичною бригадою міського центру ПМСД. Щоб зберегти здоров’я медичних працівників, вони мають працювати в засобах індивідуального захисту. Тільки протягом минулого тижня за кошти, виділені з бюджету Калинівської міської ОТГ, в сумі 109 200 грн, було придбано:
- ізоляційні халати – 165 шт.;
- захисні комбінезони – 45 шт.;
- шапочки медичні одноразового використання – 1 600 шт.;
- медичні маски – 7 000 шт.;
- респіратори класу захисту FFP3 – 40 шт.;
- рукавички нітрилові – 1 600 шт.;
- безконтактні термометри – 2 шт.;
- набори для забору матеріалу на ПЛР – 500 шт.
Виділено 13 тисяч гривень на пальне для автомобілів міського центру ПМСД в зв’язку з щоденною доставкою біоматеріалів на ПЛР-діагностику в обласний лабораторний Центр м. Вінниці.
Також з бюджету громади виділено кошти перевізнику в сумі 30 тисяч гривень для підвозу медичних працівників міського центру ПМСД до місця роботи.
Отже, COVID-19 зробив великі виклики перед суспільством. Чи зможемо ми подолати цю недугу? Зможемо, але за однієї умови: якщо медики та мешканці громади ці виклики сприймуть як власні. І гасло «Залишайтесь вдома!» буде для всіх життєвою необхідністю. Адже один хворий на COVID-19, перебуваючи в громадських місцях, може інфікувати біля 400 людей, а в самоізоляції – лише двох. Отож, робіть висновки самостійно.
Навички гігієни (миття рук), дотримання дистанції між людьми не менше 2 м, культура кашлю, масочний режим – це вкрай важливі фактори, що стримують поширення коронавірусної інфекції. Звичайно, з часом карантинні обмеження будуть зніматися, проте заходи перестороги ми змушені виконувати ще довго, за деякими прогнозами до двох років.
В разі дотримання всіх рекомендацій лікарів та вимог карантину ви в значній мірі убережете себе від цієї недуги.

Бережіть себе, своїх рідних та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь