Пошук

День пам'яті Чорнобильської трагедії. Вшановуємо, пам'ятаємо та дякуємо Героям!

Дата: 26.04.2020 12:35
Кількість переглядів: 635

Фото без опису34 роки тому, 26 квітня, сталась найбільша техногенна катастрофа в світі - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Внаслідок потужного вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, була в десятки разів більшою, ніж під час вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.
Для мільйонів українців Чорнобиль став символом скалічених доль, страждань, невимовного горя та довічного болю. Ми втратили тисячі людських життів, яких вбив і продовжує вбивати ніби мирний атом, частина території нашої країни опинилась в зоні відчуження, ми досі відчуваємо екологічні, медичні та економічні наслідки того страшного лиха.
І якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.
У ліквідації наслідків аварій на ЧАЕС за різними підрахунками брали участь від 600 до 800 тисяч осіб зі всього СРСР: пожежники, експлуатаційний персонал станції, військовослужбовці, будівельники, вчені, медики, інженери, поліцейські.

Ми завжди пам’ятатимемо героїчний подвиг мужніх, рішучих чорнобильців-ліквідаторів, які, працюючи в зоні некерованого радіаційного лиха та, не уявляючи з якою небезпекою мають справу, змогли зупинити загрозливий атомний вогонь.

Вічна пам’ять безстрашним Героям, які поклали своє життя у тій нерівній боротьбі з невидимим ворогом – радіацією, заради нас та наших нащадків…

Низький уклін та щира подяка всім вам, шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС, за ваш героїзм, за гідно виконаний громадянський обов’язок, за врятовані вами життя мільйонів людей.
Міцного здоров’я вам та вашим рідним, мирного неба, міцності духу, благополуччя, сімейного затишку, добра та злагоди.

Вшановуємо, пам’ятаємо та дякуємо Героям!


Міський голова Анатолій Шамалюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь