Пошук

Загальноприйняті правила миття овочів та фруктів в умовах карантину

Дата: 16.04.2020 11:59
Кількість переглядів: 375

Фото без описуР Е К О М Е Н Д У Є М О в умовах  карантинних  обмежень  дотримуватись загальноприйнятих правил  миття овочів та фруктів:

Вдома, до того, як приступити до миття продуктів, насамперед ретельно вимийте руки!

** «Водні процедури» для овочів та фруктів  необхідно проводити безпосередньо перед тим, як ви збираєтесь з'їсти або приготувати їх.

** Рекомендовано зберігати овочі та фрукти в пакетах, а не класти їх безпосередньо у ящик холодильника. Головне  - розкрити пакет, аби випаровувалась волога і не утворювалась пліснява.

** Не рекомендовано мити овочі та фрукти гарячою водою. Гарячою водою можна мити лише цитрусові.

** Картоплю, моркву, буряк, ріпу, редис, редьку, хрін та інші коренеплоди спочатку необхідно очистити від землі. Для цього їх потрібно залити теплою водою і дати трохи в ній постояти. Потім землю слід ретельно зчистити щіткою. Після цього овочі потрібно промити спочатку теплою, а потім холодною проточною водою і почистити.

** Огірки, помідори, стручковий перець, кабачки, патисони, баклажани, гарбуз, стручки квасолі і гороху рекомендується мити в проточній воді руками або щіткою. Перед тим, як мити ріпчасту цибулю, у неї потрібно відрізати денця та  очистити цибулину від сухого лушпиння. Після цього цибулю миють у холодній проточній воді. 

** Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони та інші цитрусові рекомендується спочатку обшпарювати окропом.  Потім їх потрібно промити холодною проточною водою.

** Яблука, груші, персики, абрикоси, сливи, банани, гранати та інші фрукти слід ретельно промивати холодною, обов'язково проточною водою. 

** Ананас рекомендується мити під проточною водою разом з листям. Потім потрібно струсити краплі і дати йому обсохнути. Кавуни та дині слід обмивати під проточною водою руками або щіткою.

** Виноград - слід розділити грона, не відриваючи ягоди від черешків, і промити під проточною водою в друшляку, а потім обсушити. Те ж роблять і з іншими ягодами.

** Білокачанну капусту, як правило, не миють, а видаляють у неї верхні листки, забруднені чи уражені шкідниками, добираючись до чистих і свіжих . Качан рекомендується видаляти, оскільки він є джерелом нітратів.

** Перш ніж мити зелень, її ретельно обробляють: видаляють коріння, стебла, пожовкле листя. Найчастіше зелень дуже важко промити від землі, піску і пилу, тому рекомендується салат, шпинат, щавель, ревінь, кріп, петрушку, зелені пір'я цибулі  мити не під проточною водою, а в холодній воді, налитій у миску. У процесі воду потрібно кілька разів змінювати, щоб увесь бруд осів. Тільки після цього зелень миють під краном.

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних