Пошук

Щодо ситуації з коронавірусом в Калинівській міській ОТГ

Дата: 14.04.2020 16:00
Кількість переглядів: 2049

Станом на 14.04.2020 року в Калинівському районі лабораторно підтверджено 39 випадків COVID-19, з них 16 – у мешканців Калинівської міської ОТГ. Дітей серед інфікованих немає.

За інформацією головного лікаря Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Василя Македонського, в зв’язку з епідемією COVID-19 змінено маршрути пацієнтів в міському центрі ПМСД. Згідно з рекомендаціями МОЗ України виокремлено кімнату для прийому хворих з ГРВІ.

При амбулаторному лікуванні простудних захворювань сімейним лікарям рекомендовано консультувати пацієнтів по телефону.

В разі погіршення стану пацієнта (підвищення температури тіла до 38' С, що погано піддається корекції, тимчасове, не більше ніж на 1,5 години  зниження на тлі прийому жарознижуючих препаратів, з наступним її підвищенням; поява задишки; утруднене дихання та пацієнти, які знаходяться в групі ризику щодо розвитку ускладнень) необхідно зв’язатись по телефону із своїм сімейним лікарем або викликати бригаду ЕМД за номером 103.

В міському центрі ПМСД створено мобільну бригаду, яка здійснює виїзд до контактних осіб, які підлягають обстеженню (ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію).

Станом на 14.04.2020 року мобільною бригадою зроблено 77 виїздів та обстежено 77 контактних осіб.

Медичні працівники міського центру ПМСД здійснюють в телефонному режимі щоденний моніторинг стану здоров'я осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 та визначеного епідеміологом кола їхнього контакту, а також осіб, які повернулись з-за кордону та перебувають в самоізоляції протягом 14 днів.

Прохання до всіх мешканців громади зберігати спокій, дотримуватись всім групам ризику режиму самоізоляції, без потреби не з’являтись в громадських місцях, дотримуватись наступних правил гігієни:

  • проводити гігієну рук, шляхом їх миття з милом і водою, слід виконувати до і після приготування їжі, перед вживанням їжі, після відвідування туалету та кожного разу, коли руки видимо забруднені. Якщо руки видимо чисті, для гігієни рук рекомендовано використовувати спиртовмісний антисептик для рук;
  • для висушування рук після виконання практики миття з милом та водою рекомендовано використовувати одноразові паперові рушники. Якщо паперові рушники недоступні, слід забезпечити кожного члена домогосподарства індивідуальним тканинним рушником і замінювати їх, як тільки вони стають вологими;
  • слід дотримуватися респіраторної гігієни і етикету кашлю – прикривайте рот і ніс під час кашлю або чхання за допомогою одноразових паперових серветок, тканинних серветок (перед повторним використанням слід випрати). В разі відсутності серветок, слід чхати і кашляти в згин ліктя. Після кожного акту кашлю або чхання слід провести практику гігієни рук (миття з милом і водою або обробка спиртовмісним антисептиком).

В разі дотримання рекомендацій лікарів та вимог карантину ви в значній мірі убережете себе від цієї недуги.

Бережіть себе, своїх рідних та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь