Пошук

Щодо ситуації з коронавірусом в Калинівській міській ОТГ

Дата: 14.04.2020 16:00
Кількість переглядів: 2067

Фото без описуСтаном на 14.04.2020 року в Калинівському районі лабораторно підтверджено 39 випадків COVID-19, з них 16 – у мешканців Калинівської міської ОТГ. Дітей серед інфікованих немає.

За інформацією головного лікаря Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Василя Македонського, в зв’язку з епідемією COVID-19 змінено маршрути пацієнтів в міському центрі ПМСД. Згідно з рекомендаціями МОЗ України виокремлено кімнату для прийому хворих з ГРВІ.

При амбулаторному лікуванні простудних захворювань сімейним лікарям рекомендовано консультувати пацієнтів по телефону.

В разі погіршення стану пацієнта (підвищення температури тіла до 38' С, що погано піддається корекції, тимчасове, не більше ніж на 1,5 години  зниження на тлі прийому жарознижуючих препаратів, з наступним її підвищенням; поява задишки; утруднене дихання та пацієнти, які знаходяться в групі ризику щодо розвитку ускладнень) необхідно зв’язатись по телефону із своїм сімейним лікарем або викликати бригаду ЕМД за номером 103.

В міському центрі ПМСД створено мобільну бригаду, яка здійснює виїзд до контактних осіб, які підлягають обстеженню (ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію).

Станом на 14.04.2020 року мобільною бригадою зроблено 77 виїздів та обстежено 77 контактних осіб.

Медичні працівники міського центру ПМСД здійснюють в телефонному режимі щоденний моніторинг стану здоров'я осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 та визначеного епідеміологом кола їхнього контакту, а також осіб, які повернулись з-за кордону та перебувають в самоізоляції протягом 14 днів.

Прохання до всіх мешканців громади зберігати спокій, дотримуватись всім групам ризику режиму самоізоляції, без потреби не з’являтись в громадських місцях, дотримуватись наступних правил гігієни:

  • проводити гігієну рук, шляхом їх миття з милом і водою, слід виконувати до і після приготування їжі, перед вживанням їжі, після відвідування туалету та кожного разу, коли руки видимо забруднені. Якщо руки видимо чисті, для гігієни рук рекомендовано використовувати спиртовмісний антисептик для рук;
  • для висушування рук після виконання практики миття з милом та водою рекомендовано використовувати одноразові паперові рушники. Якщо паперові рушники недоступні, слід забезпечити кожного члена домогосподарства індивідуальним тканинним рушником і замінювати їх, як тільки вони стають вологими;
  • слід дотримуватися респіраторної гігієни і етикету кашлю – прикривайте рот і ніс під час кашлю або чхання за допомогою одноразових паперових серветок, тканинних серветок (перед повторним використанням слід випрати). В разі відсутності серветок, слід чхати і кашляти в згин ліктя. Після кожного акту кашлю або чхання слід провести практику гігієни рук (миття з милом і водою або обробка спиртовмісним антисептиком).

В разі дотримання рекомендацій лікарів та вимог карантину ви в значній мірі убережете себе від цієї недуги.

Бережіть себе, своїх рідних та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних