Пошук

Масштабні пожежі в екосистемах

Дата: 14.04.2020 13:38
Кількість переглядів: 318

Фото без описуЯкщо подивитись на мапу пожеж на сайті NASA, то можна сказати, що з різною інтенсивністю горить майже половина України. Лише в цьому році кількість пожеж у природних екосистемах збільшилась на 30 відсотків. Тисячі рятувальників за допомогою спецтехніки щодня ведуть пекельну боротьбу з вогнем через недбалість, байдужість та легковажність громадян.

З приходом весни на території Калинівської міської об'єднаної територіальної громади також почались масштабні пожежі на відкритих територіях внаслідок підпалів мешканцями минулорічної сухої трави, хмизу, сухостою, очерету, сміття, які не лише завдають непоправної шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю людей, але й призводять до значних матеріальних збитків і загрози виникнення надзвичайних ситуацій.

Враховуючи те, що на території Калинівської міської ОТГ розташований потенційно небезпечний об’єкт – військова частина А1119, та усвідомлюючи наслідки ймовірних пожеж на території лісового фонду вздовж периметру зовнішньої огорожі військової частини, закликаємо усіх без винятку громадян суворо дотримуватись правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах.

Повідомляємо, що вчора, 13 квітня, на позачерговому засіданні Верховна Рада України підтримала законопроєкт про посилення відповідальності за забруднення повітря, вирубку лісів і підпал трави, відповідно до якого розмір усіх штрафів збільшується у 18 разів.

Відтепер, розміри нових штрафів становитимуть:

- за забруднення атмосферного повітря – від 30 600 грн до 61 200 грн;

- за пошкодження рослинного покриву – від 91 080 грн до 153 000 грн;

- за порушення вимог пожежної безпеки в лісах – від 1053 грн до 4059 грн для громадян; від 4059 грн до 15 300 грн для службовців;

- за знищення або пошкодження лісу вогнем – від 4059 грн до 15 300 грн для громадян; від 10 710 грн до 30 600 грн для службовців;

- за самовільне спалювання трави – від 3060 грн до 6120 грн для громадян; від 15 300 грн до 21 420 грн для службовців;

- за підпал трави природно-заповідного фонду – від 6120 грн до 12 240 грн для громадян; від 21 420 грн до 30 600 грн для службовців.

Сподіваємось, що високі штрафи та невідворотність покарання все-таки зупинять місцевих паліїв, безглузді вчинки яких можуть призвести до трагедії, яку кожному з нас довелось пережити у вересні 2017 року під час вибухів на 48-му арсеналі (військова частина А1119).

Ми всі щодня спостерігаємо за новинами про пожежі у Чорнобильській зоні відчуження, де на території кількох лісництв вже другий тиждень рятувальники гасять вогонь, і хвилюємось про те, що можуть загорітись сховища радіоактивних відходів. А почалось все просто з підпалу сухої трави чи очерету…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь