Пошук

Заходи щодо забезпечення готовності лікувальних установ

Дата: 25.03.2020 17:01
Кількість переглядів: 400

Фото без описуФото без описуСьогодні Кабінет Міністрів України продовжив карантин до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території країни. Рішення уряду  обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві. Хоча у Вінницькій області не підтверджено жодного випадку на захворювання, спричиненого коронавірусною інфекцією, Калинівська міська рада вживає всіх необхідних заходів з протидії поширення COVID-19 на території громади, зокрема із забезпечення готовності лікувальних установ до роботи в умовах можливого зростання захворюваності населення.

З бюджету Калинівської міської ОТГ було виділено 183 190 грн для забезпечення КП «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради необхідним медичним обладнанням, експрес-тестами на виявлення грипу та COVID-19, засобами індивідуального захисту для медичних працівників, дезінфікуючими розчинами.

На даний час медичний персонал центру забезпечений засобами індивідуального захисту відповідно до вимог. Найбільшою проблемою не лише у нашій лікувальній установі, а й по всій країні, є відсутність експрес-тестів на виявлення грипу та COVID-19, якими мали б бути забезпечені сімейні лікарі. Сподіваємось, що найближчими днями медичний центр буде забезпечений експрес-тестами для виявлення COVID-19.

Всі медичні працівники центру пройшли навчання щодо алгоритму дій при підозрі на COVID-19 та умов роботи під час карантину, практичні заняття із застосування засобів індивідуального захисту.

З бюджету Калинівської міської ОТГ також було виділено 2 мільйони 900 тисяч гривень для КП «Калинівська центральна районна лікарня» Калинівської районної ради, з них:

- 2,5 мільйона гривень на придбання 4 сучасних апаратів штучної вентиляції легень для лікування пацієнтів, хворих на коронавірус;

- 400 тисяч гривень на придбання будівельних матеріалів для проведення ремонтних робіт в інфекційному відділенні КП «Калинівська центральна районна лікарня» Калинівської районної ради.

На придбання для працівників екстреної медичної допомоги захисних костюмів, засобів індивідуального захисту та гідропульта для обробки транспорту та приміщень з бюджету громади виділено 25 000 грн.

Лише дотримуючись всіх інструкцій лікарів та правил карантину, можна зберегти власне здоров’я та здоров’я ваших рідних. В разі виникнення симптомів респіраторних захворювань (підвищена температура, кашель) зверніться по телефону до сімейного лікаря та отримайте рекомендації щодо подальших дій.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь