Пошук

Більше 2,7 мільйона гривень виділено з бюджету Калинівської міської об’єднаної територіальної громади для забезпечення готовності закладів охорони здоров’я та проведення заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції СОVID-19

Дата: 23.03.2020 20:02
Кількість переглядів: 429

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуВ зв’язку з введенням на території України карантину засідання 59 (позачергової) сесії Калинівської міської ради 7 скликання відбулось сьогодні на вулиці. На сесії були присутні 18 депутатів міської ради, а також голова Калинівської райдержадміністрації Олександр Дмитрук, начальник Калинівського відділу поліції Олександр Король, керівник Калинівської місцевої прокуратури Сергій Зубар, громадські організації та активісти.

Основним питанням порядку денного було внесення змін до бюджету Калинівської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік та виділення коштів на першочергові заходи щодо забезпечення посиленої готовності закладів охорони здоров’я Калинівської міської ОТГ та Калинівського району до боротьби з епідемією, спричиненою коронавірусом COVID-19.

Депутати міської ради одноголосно підтримали рішення про спрямування коштів з бюджету Калинівської міської ОТГ в сумі 2 713 122 грн, зокрема, на:

- придбання для КП «Калинівська центральна районна лікарня» Калинівської районної ради 4 сучасних апаратів штучної вентиляції легень для лікування пацієнтів, хворих на коронавірус, на загальну суму 2 500 000 грн;

- придбання для працівників КНП «Територіальне медичне об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної ради» (для «швидкої допомоги») - 15 комплектів захисних костюмів, засобів індивідуального захисту та гідропульта для обробки спеціалізованого санітарного транспорту та приміщень на загальну суму 25 000 грн;

- придбання для медичних працівників КП «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради засобів індивідуального захисту (одягу протиепідемічного), дезінфікуючих засобів, масок хірургічних, тестів на COVID - 19 та грип, респіраторів, окулярів захисних на загальну суму 84 048 грн.

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції для проведення комунальними службами міста дезінфекційних заходів, зокрема обробки дезрозчинами дитячих майданчиків, лавочок, зупинок громадського транспорту та під’їздів, для придбання необхідних дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту для комунальників, які проводитимуть вказані роботи, виділено: КП «Житловик» м. Калинівка - 34 780,00 грн, КП «Благоустрій міста Калинівки» - 33 232,00 грн.

Виділено кошти в сумі 36 062 грн на придбання продуктових наборів для підтримки 146 малозабезпечених багатодітних сімей, сімей, в яких виховуються діти-сироти, та діти, позбавлені батьківської опіки та піклування, що проживають на території Калинівської міської ОТГ.

Крім того, на засіданні 58 сесії Калинівської міської ради 7 скликання, яке відбулось 12 березня, було виділено кошти на виконання заходів Програми розвитку охорони здоров’я Калинівської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки, зокрема:

- на відшкодування вартості інсуліну для хворих на цукровий діабет в сумі 60 тис. грн для мешканців Калинівської міської об’єднаної територіальної громади, а також для мешканців Калинівського району в зв’язку з відсутністю вказаних препаратів у Калинівській центральній районній лікарні;

- на придбання будівельних матеріалів для проведення ремонтних робіт в інфекційному відділенні КП «Калинівська центральна районна лікарня» Калинівської районної ради в сумі 400 тис. грн.

Розпорядження на фінансування видатків в сумі 400 тис. грн подано до відділення Державної казначейської служби України у Калинівському районі.

Також сьогодні депутати одностайно підтримали звернення Калинівської міської ради до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та народного депутата України Петра Юрчишина щодо фінансової спроможності Калинівської міської ОТГ, зокрема:

- запровадити механізми компенсації втрат доходів місцевих бюджетів відповідно до статті 142 Конституції України, частини 1 статті 27 Бюджетного кодексу України;

- передбачити розстрочку по сплаті за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а не введення заборони нарахування по цих місцевих податках підприємствам, які здійснюють свою діяльність під час карантину;

- дозволити органам місцевого самоврядування встановлювати пільги зі сплати місцевих податків та зборів посеред бюджетного року без застосування регуляторних процедур.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь