Пошук

Масштабні пожежі в екосистемах на території громади тривають

Дата: 19.03.2020 16:27
Кількість переглядів: 463

З приходом весни на території Калинівської міської об'єднаної територіальної громади почались масштабні пожежі на відкритих територіях внаслідок загоряння минулорічної сухої трави, хмизу, сухостою, очерету, сміття. Лише за період з 15 по 18 березня 19-ю Державною пожежно-рятувальною частиною м. Калинівка здійснено 12 виїздів на ліквідацію пожеж, які виникли у природних екосистемах на території населених пунктів Калинівської міської ОТГ. Ми повідомляли про горіння очерету в одному з районів м. Калинівка 16 березня, внаслідок чого могли б постраждати житлові будинки по вул. Нова та вул. Довженка. Пожежу було ліквідовано, проте вчора ввечері на цій ділянці знову виникла пожежа, яка поширилась між вул. Вишнева та вул. Довженка, внаслідок якої вигорів весь очерет біля місцевої водойми.

Вчора також масштабна пожежа виникла поблизу автодороги Стара Гута-Калинівка-Турбів в районі колишнів полів фільтрації бувшого спиртзаводу. Пожежу було ліквідовано черговим караулом 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Калинівка, до гасіння залучені працівники та техніка КП «Благоустрій міста Калинівка», техніка ТОВ «Екосфера» та ТОВ «Глікохім».  Швидке поширення вогню на значній відкритій території в напрямку сел. Рівнинне становило загрозу для господарчих будівель мешканців селища, а також для нового полігону для твердих побутових відходів та сміттєсортувальної станції, що знаходяться поблизу місця пожежі.

Причини виникнення пожеж встановлюються, та, очевидно, що всі численні пожежі виникли внаслідок навмисних підпалів, людської недбалості та недотримання правил пожежної безпеки.

Мешканцям нашої громади слід замислитись, чи варто випалювати суху траву, бур’ян, листя та сміття, перетворюючи екосистеми на попелище та завдаючи непоправної шкоди навколишньому середовищу і власному здоров’ю. Провокуючи пожежі в екосистемах, ви завдаєте також значних матеріальних збитків та створюєте загрозу виникнення надзвичайних ситуацій місцевого рівня.

На жаль, зараз в місті триває пожежа на відкритій території між вул. Першотравнева та колишнім спиртзаводом, горить трава та очерет… Вогняний тиждень продовжується?

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь