Пошук

Будьте обережні, розпалюючи багаття!

Дата: 17.03.2020 13:55
Кількість переглядів: 410

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуШановні мешканці Калинівської міської об'єднаної територіальної громади!

З настанням теплої погоди ви масово починаєте прибирати свої подвір'я та присадибні ділянки, спалюючи потім сміття, залишки сухої рослинності, інколи   залишаючи багаття догорати без нагляду. Такі вчинки є вкрай небезпечними, адже в умовах поривів вітру, вогонь миттєво розповсюджується на сотні квадратних метрів на сухостій та очерет. Нехтуючи правилами пожежної безпеки, дехто розводить відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а дехто легковажно залишає недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Так, вчора, 16 березня, внаслідок підпалу очерету, в одному з районів м. Калинівка виникла масштабна пожежа на відкритій території, в результаті поширення якої далі, могли б постраждати житлові будинки по вул. Нова та вул. Довженка. Вогонь міг також перекинутись на лісопосадкову смугу та викликати займання старого полігону для твердих побутових відходів. Завдяки своєчасним повідомленням громадян вогнеборці Калинівського РС ГУ ДСНС України у Вінницькій області оперативно ліквідували пожежу та запобігли подальшому розповсюдженню полум’я. Внаслідок цієї пожежі було завдано значного збитку навколишньому середовищу.

Тому, зважаючи на часте виникнення пожеж у природних екосистемах через людську недбалість та неуважність, закликаємо всіх мешканців громади суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, що застереже всіх нас від трагічних наслідків.

Перш за все, не розводьте відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, та не залишайте недопалки і сірники на сухій трав’янистій підстилці!

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

Пам'ятайте, що спалювання сухої рослинності може спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки і поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Якщо ви помітили загоряння в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

https://rada.info/upload/users_files/04326106/47e8b85f21907f318d8b459c996a2a88.doc


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь