Пошук

Реабілітаційні послуги для осіб з інвалідністю

Дата: 05.03.2020 08:42
Кількість переглядів: 759

Фото без описуУ м. Вінниця функціонує Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Поділля», яка надає БЕЗКОШТОВНІ реабілітаційні послуги для осіб з інвалідністю. Загалом в Україні працюють лише 4 таких реабілітаційні центри.

Більшість із людей, яким встановлено інвалідність, сидять по домівках і не мають можливості здобути освіту та в подальшому працювати. А найкращою соціалізацією таких осіб є трудова інтеграція. Проте, куди ж звернутись людям з інвалідністю, які обмежені в доступності, інтелектуальній, мовній та функціональній здатності? Саме в Центрі «Поділля» розроблено ряд програм, які допомагають таким людям здобути професію, працевлаштуватись, покращити здоров’я, соціалізуватись або визначитись з майбутньою професією. Інтелектуально збережені люди з інвалідністю можуть опанувати одну з 26 професій та отримати свідоцтво Державного зразка. Для незрячих та слабозорих адаптовані професії «Оператор комп’ютерного набору» та «В’язальниця». В Центрі працює перекладач жестової мови, який проводить синхронний переклад на заняттях, тому слабочуючі та нечуючі можуть оволодіти будь-якою професією. Для реабілітації людей, які пересуваються за допомогою візка, у Центрі зробили комфортні умови для пересування та проживання, і вони можуть опанувати частину професій.  Якщо в громаді є люди з розумовими та психічними захворюваннями, для них у Центрі проводять навчання з виконання простих трудових навичків приготування їжі та побутової адаптації. Для невизначених людей, які не знають, яку професію обрати, психологи проводять професійну орієнтацію. При соціальному супроводі фахівці Центру ведуть переговори, як з новим працівником, так і з роботодавцем щодо подальшого працевлаштування.

Весь колектив Центру працює для того, щоб люди з обмеженими можливостями мали більше перспектив в доступності роботи, яка раніше була їм недоступна.

Всі послуги в Центрі є БЕЗКОШТОВНИМИ.

Для людей з інвалідністю передбачено:  безкоштовне проживання, безкоштовне харчування, безкоштовне навчання, безкоштовний медичний супровід.

За детальною інформацією звертайтесь за тел.: (0432) 68-02-60, 68-02-61 та за посиланням https://rada.info/upload/users_files/04326106/e126343f2df8476be0e3b36959d04fc2.doc

Адреса Центру: м. Вінниця, вул. Пирогова, 135 а.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь