Пошук

Реабілітаційні послуги для осіб з інвалідністю

Дата: 05.03.2020 08:42
Кількість переглядів: 779

Фото без описуУ м. Вінниця функціонує Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Поділля», яка надає БЕЗКОШТОВНІ реабілітаційні послуги для осіб з інвалідністю. Загалом в Україні працюють лише 4 таких реабілітаційні центри.

Більшість із людей, яким встановлено інвалідність, сидять по домівках і не мають можливості здобути освіту та в подальшому працювати. А найкращою соціалізацією таких осіб є трудова інтеграція. Проте, куди ж звернутись людям з інвалідністю, які обмежені в доступності, інтелектуальній, мовній та функціональній здатності? Саме в Центрі «Поділля» розроблено ряд програм, які допомагають таким людям здобути професію, працевлаштуватись, покращити здоров’я, соціалізуватись або визначитись з майбутньою професією. Інтелектуально збережені люди з інвалідністю можуть опанувати одну з 26 професій та отримати свідоцтво Державного зразка. Для незрячих та слабозорих адаптовані професії «Оператор комп’ютерного набору» та «В’язальниця». В Центрі працює перекладач жестової мови, який проводить синхронний переклад на заняттях, тому слабочуючі та нечуючі можуть оволодіти будь-якою професією. Для реабілітації людей, які пересуваються за допомогою візка, у Центрі зробили комфортні умови для пересування та проживання, і вони можуть опанувати частину професій.  Якщо в громаді є люди з розумовими та психічними захворюваннями, для них у Центрі проводять навчання з виконання простих трудових навичків приготування їжі та побутової адаптації. Для невизначених людей, які не знають, яку професію обрати, психологи проводять професійну орієнтацію. При соціальному супроводі фахівці Центру ведуть переговори, як з новим працівником, так і з роботодавцем щодо подальшого працевлаштування.

Весь колектив Центру працює для того, щоб люди з обмеженими можливостями мали більше перспектив в доступності роботи, яка раніше була їм недоступна.

Всі послуги в Центрі є БЕЗКОШТОВНИМИ.

Для людей з інвалідністю передбачено:  безкоштовне проживання, безкоштовне харчування, безкоштовне навчання, безкоштовний медичний супровід.

За детальною інформацією звертайтесь за тел.: (0432) 68-02-60, 68-02-61 та за посиланням https://rada.info/upload/users_files/04326106/e126343f2df8476be0e3b36959d04fc2.doc

Адреса Центру: м. Вінниця, вул. Пирогова, 135 а.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних