Пошук

Урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

Дата: 14.02.2020 20:06
Кількість переглядів: 617

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуСьогодні відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.  

Захід традиційно розпочався з покладання квітів до пам’ятника воїнам-визволителям та пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, які загинули під час війни в Афганістані. Вшанувати пам’ять загиблих і віддати шану учасникам бойових дій прийшли представники міської та районної влади, ветерани та члени Калинівської міської територіальної об’єднаної спілки ветеранів Афганістану, рідні та близькі загиблих воїнів-афганців, військовослужбовці, трудові колективи, учнівська та студентська молодь, громадськість міста. Всі присутні взяли участь в урочистій ході центром міста до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам та у зібранні, яке відбулось в Калинівському районному будинку культури. Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам’ять загиблих в горах Афганістану синів України…

Афганська десятилітня війна відходить все глибше в історію, але вона надовго залишиться для всіх незагоєною раною. У своєму «чорному тюльпані» лиха звістка прийшла і в домівки мешканців Калинівського району: 10 наших молодих земляків віддали життя масштабній та трагічній, але чужій війні, яку згодом керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою.

Участь у ній взяли більше 160 тисяч військовослужбовців з України, майже 4 тисячі з них загинули, 80 зникли безвісти, більше 8 тисяч отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. 

Крім афганців, 15 лютого вшановують й інших українських військових, які після закінчення Другої світової війни брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав.

Звертаючись до присутніх, заступник міського голови Олександр Щьов подякував всім, хто брав участь у збройних конфліктах, а також тим, хто пам’ятає наших воїнів, які гідно виконали свій обов’язок на території інших держав. «Сподіваємось, що керівники держав, політики нарешті зрозуміють, що війна – це біль, сльози, горе, скалічені життя, ненароджені діти, та в подальшому мирно вирішуватимуть конфлікти в усіх куточках нашої планети. Лише той, хто пройшов пекло війни, як ніхто знає її справжню ціну, і вміє дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Саме ви, ветерани, є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні, адже з самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників, і багато з них, на жаль, загинуло.

Від імені міського голови, депутатського корпусу та Калинівської міської об’єднаної територіальної громади бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, мирного неба, родинного затишку, благополуччя та впевненості у завтрашньому дні», - сказав Олександр Щьов.

За проявлені мужність та героїзм учасникам бойових дій на території інших держав було вручено подяки Калинівської міської ради та грошові винагороди, матерям загиблих воїнів-афганців та вдовам – грошові винагороди.

По завершенню урочистого зібрання ветерани-афганці взяли участь у поминальній панахиді за загиблими та померлими в мирний час побратимами, яку провів протоієрей Орест Шпак у храмі Свт. Миколая Чудотворця м. Калинівка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь