Пошук

Урочисте відкриття КП «Калинівська міська аптека» Калинівської міської ради

Дата: 11.02.2020 14:41
Кількість переглядів: 1678

Сьогодні відбулось урочисте відкриття першої в нашій громаді комунальної аптеки, яка розташована в приміщенні Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги за адресою: вул. Чкалова, 6 Д.

Зручне розташування, доступ для людей з фізичними обмеженнями, прекрасно оформлений дизайн приміщення, комп’ютери, касові апарати, холодильники – тут є все необхідне для роботи нової та сучасної аптеки.

Метою створення Комунального підприємства «Калинівська міська аптека» Калинівської міської ради є забезпечення населення громади якісними медичними препаратами за доступними цінами. Засновником комунальної аптеки є Калинівська міська рада.

Основними напрямками діяльності КП «Калинівська міська аптека» Калинівської міської ради є роздрібна та оптова реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення, ортопедичних товарів, імунобіологічних препаратів, предметів особистої гігієни, лікувальних та косметичних засобів, спеціальних харчових продуктів, субстанцій, засобів медичної техніки, лікарської рослинної сировини та інших груп товарів медичного призначення, реалізація яких є єдиним джерелом доходів підприємства. Аптека працюватиме над збільшенням асортименту ліків та, відповідно, товарообігу.

Брали участь в урочистому відкритті аптеки міський голова Анатолій Шамалюк та головний лікар Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Василь Македонський.

«Калинівська міська аптека є, перш за все, соціально орієнтованим підприємством та, водночас, вона має скласти гідну конкуренцію приватним. На даний момент у нашому місті ліки населенню продаються лише комерційними структурами, і впливати на регулювання цін на медикаменти не в компетенції міської ради. Тому постало питання створення комунального підприємства, щоб проконтролювати націнку на ліки і тим самим забезпечити людей дешевими медичними препаратами. В порівнянні з іншими аптеками в місті, тут будуть найдоступніші ціни на ліки. Але дуже хотілось би, щоб мешканці нашої громади не хворіли і звертались в аптеку тільки за вітамінами», - зазначив міський голова Анатолій Шамалюк.

«Комунальна аптека братиме участь у державній програмі реімбурсації «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти за електронним рецептом зможуть безкоштовно або з незначною доплатою отримувати ліки від хвороб серцево-судинної системи, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу, а також забезпечуватиме людей з обмеженими фізичними можливостями технічними засобами (памперсами, калоприймачами, слуховими апаратами)», - додав головний лікар Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Василь Македонський.

Окрім того, в найближчих планах – отримання ліцензії на обіг наркотичних та психотропних речовин, завдяки чому важкохворі пацієнти зможуть отримувати знеболюючі засоби за рецептами лікарів у нашій аптеці, адже на даний час їм чи їхнім родичам доводиться їздити в спеціалізовану аптеку у м. Вінниця для отримання таких препаратів, що призводить до незручностей та чималих матеріальних витрат.

Очолює Калинівську міську аптеку Нане Еванесян.

Аптека працюватиме з понеділка по п’ятницю з 8.00 год. до 18.00 год., в суботу з 8.00 год. до 15.00 год., в неділю – вихідний. В зв’язку з відсутністю у нашому місті цілодобової аптеки, в екстрених випадках передбачено виклик фармацевта за номером телефону (068)503-92-53. В подальшому аптека працюватиме цілодобово.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь