Пошук

Період зростання захворюваності на грип та ГРВІ

Дата: 06.02.2020 12:37
Кількість переглядів: 512

Фото без описуОсінньо-зимовий період щорічно характеризується підняттям захворюваності на грип та ГРВІ. Так, протягом січня 2020 року до Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги звернулись за медичною допомогою з приводу простудних захворювань 967 жителів Калинівської міської об’єднаної територіальної громади, із них 630 дітей та 337 дорослих.

Випадків захворюваності коронавірусом в Вінницькій області не зареєстровано.         

Як рекомендує лікар-педіатр міський Віталій Мокряк, в період зростання захворюваності на грип та ГРВІ необхідно запровадити такі зміни в способі життя:

1.Обмежити контакт з вірусом.

Враховуючи, що вірусні інфекції передаються виключно від людини до людини, в сезон розгулу вірусних інфекцій вкрай бажано знизити частоту контактів з оточуючими людьми. Це не значить зачинити дитину вдома, але треба знайти розумний компроміс між змінами в способі життя дитини і профілактичними заходами.

Необхідно очищувати повітря від інфекцій, що включає в себе часті провітрювання приміщень, велика частина вірусів гине в прохолодному, рухомому повітрі. Стежте за тим, як часто роблять провітрювання в дитячих установах, які відвідує ваша дитина. Немає нічого гіршого закупореного шкільного класу або ігрової кімнати, в якій застоюється задушливе нагріте повітря.

2.Підвищити стійкість організму.

Як би ми не обмежували контакт із вірусом, рано чи пізно все одно доведеться із ним зіткнутися. І ось тут організм повинен бути у всеозброєнні. Перш за все потрібно подбати про місцевий імунітет організму. Слизові оболонки носа і горла, які першими контактують із вірусами мають бути вологими і чистими. Як тільки вони пересихають – чекай негараздів.

Що ж треба робити:

- частіше проводьте вологе прибирання приміщень;

- слідкуйте за тим, щоб дитина багато пила: беріть воду на прогулянку і давайте їй пляшечку з водою на заняття;

- встановіть зволожувач повітря;

- використовуйте сольові розчини для промивання носа.

Єдиноефективним захистом від грипу являється ВАКЦИНАЦІЯ.

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує проводити це щеплення з жовтня по листопад, але  науково доведено користь вакцинації навіть під час епідемії грипу.

Що стосується чисельних лікарських засобів для підвищення імунітету, то лікарі закликають ставитися до них з обережністю. Тому обов’язково порадьтеся зі своїм сімейним лікарем, перш ніж застосовувати той чи інший засіб. Сімейний лікар також пояснить вам особливості вакцинації від грипу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних