Пошук

Період зростання захворюваності на грип та ГРВІ

Дата: 06.02.2020 12:37
Кількість переглядів: 494

Фото без описуОсінньо-зимовий період щорічно характеризується підняттям захворюваності на грип та ГРВІ. Так, протягом січня 2020 року до Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги звернулись за медичною допомогою з приводу простудних захворювань 967 жителів Калинівської міської об’єднаної територіальної громади, із них 630 дітей та 337 дорослих.

Випадків захворюваності коронавірусом в Вінницькій області не зареєстровано.         

Як рекомендує лікар-педіатр міський Віталій Мокряк, в період зростання захворюваності на грип та ГРВІ необхідно запровадити такі зміни в способі життя:

1.Обмежити контакт з вірусом.

Враховуючи, що вірусні інфекції передаються виключно від людини до людини, в сезон розгулу вірусних інфекцій вкрай бажано знизити частоту контактів з оточуючими людьми. Це не значить зачинити дитину вдома, але треба знайти розумний компроміс між змінами в способі життя дитини і профілактичними заходами.

Необхідно очищувати повітря від інфекцій, що включає в себе часті провітрювання приміщень, велика частина вірусів гине в прохолодному, рухомому повітрі. Стежте за тим, як часто роблять провітрювання в дитячих установах, які відвідує ваша дитина. Немає нічого гіршого закупореного шкільного класу або ігрової кімнати, в якій застоюється задушливе нагріте повітря.

2.Підвищити стійкість організму.

Як би ми не обмежували контакт із вірусом, рано чи пізно все одно доведеться із ним зіткнутися. І ось тут організм повинен бути у всеозброєнні. Перш за все потрібно подбати про місцевий імунітет організму. Слизові оболонки носа і горла, які першими контактують із вірусами мають бути вологими і чистими. Як тільки вони пересихають – чекай негараздів.

Що ж треба робити:

- частіше проводьте вологе прибирання приміщень;

- слідкуйте за тим, щоб дитина багато пила: беріть воду на прогулянку і давайте їй пляшечку з водою на заняття;

- встановіть зволожувач повітря;

- використовуйте сольові розчини для промивання носа.

Єдиноефективним захистом від грипу являється ВАКЦИНАЦІЯ.

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує проводити це щеплення з жовтня по листопад, але  науково доведено користь вакцинації навіть під час епідемії грипу.

Що стосується чисельних лікарських засобів для підвищення імунітету, то лікарі закликають ставитися до них з обережністю. Тому обов’язково порадьтеся зі своїм сімейним лікарем, перш ніж застосовувати той чи інший засіб. Сімейний лікар також пояснить вам особливості вакцинації від грипу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь