Пошук

Підсумки роботи комунального підприємства «Благоустрій міста Калинівка»

Дата: 25.01.2020 22:05
Кількість переглядів: 386

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуЗ метою організації забезпечення належного рівня та якості робіт (послуг) з благоустрою в Калинівській міській ОТГ ефективно працює комунальне підприємство «Благоустрій міста Калинівка», штат якого нараховує 50 працівників.

Протягом 2019 року підприємство здійснювало комплексні заходи щодо утримання територій населених пунктів громади у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об’єктів загального користування та природних ландшафтів, забезпечення зовнішнього освітлення.

Прибирання центральної площі, доріг, тротуарів, алей, пішохідних зон, парків, узбічь, міських кладовищ, скошування трави, озеленення та квіткове оформлення міста, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, снігоочищення, видалення снігу та сколу, посипання протиожеледною сумішшю проїжджих частин та тротуарів - далеко не весь перелік робіт, які постійно виконують працівники комунального підприємства «Благоустрій міста Калинівка».

Облаштування паркових зон також є невід’ємною частиною заходів із покращення благоустрою в нашій громаді та підвищення комфортності проживання і відпочинку її мешканців.

Так, в 2019 році проведено капітальний ремонт частини паркової зони по вул. Незалежності в м. Калинівка (1065 м2), на який з місцевого бюджету виділено 1 439 428 грн. В ході робіт здійснено реконструкцію пам'ятника партизанам, які діяли в роки Другої світової війни на території Калинівського району, та облаштування прилеглої території. З метою створення справжнього затишку в оновленій парковій зоні було висаджено декоративні кущі та дерева: яблуню «Mokum», тую колоновидну, катальпу бігнонієвидну “Nana», гінкго білоба, іргу ламарку, свидину (дерен) білу «Elegantissima», гортензію волотисту «Unique», а також вічнозелені ялинки по вул. Незалежності. Загальна вартість зелених насаджень становить 145 050 грн.

В парку облаштовано площадку із безпечним гумовим покриттям та встановлено багатофункціональний дитячий майданчик для найменших жителів нашого міста на суму 1 249 727 грн.

Сучасна паркова зона стала не лише окрасою громади, а й цікавим та комфортним місцем відпочинку всіх її мешканців незалежно від віку.

 

В ході проведення заходів із благоустрою в місті було встановлено новий сучасний павільйон на зупинці громадського транспорту. Так, металева конструкція зі скляними стінками з’явилась по вул. М. Грушевського на зупинці «Залізничний вокзал».

 

У нашій громаді проживає більше 20 тисяч людей, і всі вони так чи інакше продукують відходи. Вивчивши практичний досвід впровадження новітніх технологій сортування та утилізації твердих побутових відходів, на новому полігоні твердих побутових відходів за межами м. Калинівка поблизу автодороги «Стара Гута-Калинівка-Турбів», облаштовано та введено в дію сучасну сміттєсортувальну станцію, яка дає можливість розділяти сміття на фракції: ПЕТ-пляшку, плівку, скло, бляшану банку, папір, упаковку тетра-пак та органіку. За один робочий день працівники станції відсортовують все сміття (50-60 м3), яке привозять сміттєвози з певного маршруту, а за 6 днів – сміття, звезене з усього міста. Для зберігання вторинної сировини на полігоні ТПВ завершено будівництво складу (830 125 грн) та проведено капітальний ремонт прилеглої території (985 м2 ) на суму 539 401 грн. Також здійснено реконструкцію існуючого ангару для складування вторинної сировини на суму 83 813 грн.

Останнім часом чимало міських вулиць і провулків, де зовнішнє світло зникло ще кілька десятків років тому, було освітлено по-новому. За кошти місцевого бюджету проведено капітальні та поточні ремонти мереж зовнішнього вуличного освітлення, в ході яких здійснено заміну застарілого обладнання та встановлено сучасні світлодіодні енергозберігаючі ліхтарі.

Протягом минулого року здійснено капітальний ремонт зовнішнього освітлення у місті по вулицях: І. Мазепи, В. Нестерчука від вул. Шевченка до буд. №1, Некрасова, Тімірязева, М. Грушевського, Незалежності, Шевченка, Нова.  Загальна вартість виконаних робіт становить 1 689 290 грн.

Також проведено поточний ремонт мереж зовнішнього освітлення: вул. Маяковського від буд. 61 до буд. 69; від вул. Першутова до вул. Чкалова; вул. Островського; вул. Шевченка від вул. Піонерська до провулку Шевченка; вул. Возз’єднання; вул. Боженка; від вул. Димінського до вул. А.Обухова; від вул. Чкалова до вул. В. Нестерчука; вул. Машинобудівників; вул. Островського; тротуару по вул. Незалежності (район загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1); паркової зони від вул. Першутова до вул. Чкалова. Загальна вартість виконаних робіт становить 951 122 грн, придбання матеріалів – 157 583 грн.

Обслуговують мережі зовнішнього вуличного освітлення нашого міста працівники КП «Благоустрій міста Калинівка».

Також підприємство виконує роботи з підготовки міста до проведення свят та різноманітних культурно-мистецьких заходів, зокрема встановлення та оформлення новорічної ялинки.

Задля контролю, профілактики та координації великої кількості процесів, пов’язаних з безпекою та життєдіяльністю мешканців нашої громади, у місті встановлюється система відеоспостереження «Безпечне місто». За кошти місцевого бюджету було придбано обладнання відеоспостереження, яке встановлено на в’їзди, виїзди з міста та в парковій зоні. Здійснюються заходи щодо облаштування місць масового перебування людей, основних об’єктів інфраструктури та навчальних закладів міста камерами відеоспостереження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь