Пошук

Підсумки діяльності освітньої галузі Калинівської міської об’єднаної територіальної громади.

Дата: 22.01.2020 20:59
Кількість переглядів: 445

Продовжуємо підводити підсумки 2019 року, зокрема діяльності освітньої галузі Калинівської міської об’єднаної територіальної громади.

Мережа навчальних закладів дошкільної освіти Калинівської міської ОТГ нараховує 8 садочків, де в 42 вікових групах виховується 930 вихованців. Мережа закладів загальної середньої освіти складається з 5 шкіл, де у 121 класі навчається 2652 учні, 186 з них – діти сільської місцевості.

Працюють в освітній галузі 110 вихователів та 251 вчитель.

Для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» з державного бюджету до відділу освіти у 2019 році спрямовано субвенцію в розмірі 537 778 грн, а Калинівською міською радою надано співфінансування в розмірі 480 тис. грн на придбання дидактичного матеріалу, ноутбуків, телевізорів, парт.

З метою забезпечення доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами в школах працювали 12 класів, в яких навчалася 21 дитина вказаної категорії. В закладах дошкільної освіти функціонували 5 інклюзивних груп, які відвідували 5 дітей з особливими освітніми потребами. Для супроводу даної категорії дітей в освітньому процесі працювало 14 асистентів вчителів та 5 асистентів вихователя. На придбання різноманітних засобів корекції й дидактичного матеріалу для занять з учнями даної форми навчання було використано 303 367 грн державної субвенції. У загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів №1, №2-гімназії, №3 м. Калинівки створено інклюзивно-ресурсні кімнати, які обладнані біговими доріжками, велотренажерами, шведськими стінками, масажними столами, дидактичним матеріалом, ноутбуками та іншими засобами корекції.

На високому рівні в громаді знаходиться організація підвезення учнів. У 2019 році 4 шкільні автобуси перевозили 338 учнів, на що з бюджету громади було виділено 1 178 110 грн.

Видатки з місцевого бюджету на харчування дітей в садочках склали 2 105 163 грн. Діти учасників АТО/ООС, діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з інвалідністю харчуються в закладах безкоштовно за рахунок місцевого бюджету. В закладах загальної середньої освіти учні 1-4 класів, а також діти пільгових категорій та діти учасників АТО/ООС, які є учнями 5-11 класів, забезпечені безкоштовними гарячими обідами (вартість - 12 грн). Для всіх інших учнів 5-11 класів пропонується безкоштовно бутерброд або булочка та чай (вартість - 6 грн). Протягом року на харчування школярів з бюджету громади витрачено 3 308 332 грн. Також всі школи громади забезпечені бутильованою водою, на що з місцевого бюджету виділено 120 880 грн.

Влітку на базі 4 шкіл працювали пришкільні табори відпочинку з 6-годинним денним перебуванням, де відпочили 620 дітей, на організацію харчування яких з місцевого бюджету було виділено 317 900  грн.

Одним із пріоритетних завдань Калинівської міської ради є зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти громади, на що з місцевого бюджету було використано 9 923 683 грн на будівництво, капітальні та поточні ремонти. Зокрема, на суму 8 350 001 грн проведено будівництво та капітальні ремонти наступних об’єктів:

  • будівництво їдальні ЗОШ І-ІІ ступенів № 4 м. Калинівка;
  • ремонт площадки початкової школи Калинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2-гімназії;
  • будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям у Калинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназії та ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 м. Калинівка;
  • ремонт покрівлі ДНЗ № 6 м. Калинівка;
  • ремонт майстерні ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Дружелюбівка;
  • ремонт ресурсної кімнати в ЗОШ 1-3 ступенів №1 м. Калинівка.

Крім того, в закладах освіти здійснено поточні ремонти на загальну суму 1 639 657 грн, в тому числі:

  • проведення зовнішнього освітлення в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 м. Калинівка для освітлення майданчика зі штучним покриттям;
  • облаштування спеціальних навісів для зберігання дров в дошкільних закладах: №1, №3, №4, №5, №6 м. Калинівка;

- встановлення трьох бойлерів, ремонт системи водопостачання, ремонт ґанків із заміною 11 вхідних дверей в ДНЗ №1 м. Калинівка;

- накриття погребу в ДНЗ №2 м. Калинівка;

- ремонт вбиральні та роздягальні з влаштуванням ганку в ДНЗ №4 м. Калинівка;

- ремонт водогону в Калинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназії;

- ремонт підлоги в 11 класах шкіл громади;

- ремонт водопостачання в котельні та їдальні ЗОШ 1-3 ступенів №1, м.Калинівка;

- ремонт інклюзивної кімнати, приміщень бібліотеки, вбиральні харчоблоку, кабінету психолога, ґанків, сходів у Калинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназії;

- ремонт роздягалень спортивної зали в ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, м. Калинівка;

- ремонти електромережі, кабінету директора, учительської в ЗОШ І-ІІ ступенів №4 м. Калинівка.

Також було придбано навчальне приладдя, меблі, будівельні матеріали, пальне, запчастини, канцтовари та інші товари на суму 3 723 591 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь