Пошук

Підсумки діяльності у 2019 році КП «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради

Дата: 20.01.2020 19:02
Кількість переглядів: 452

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуВ 2017 році було створено КП «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради, до структури якого входять Калинівська амбулаторія загальної практики-сімейної медицини, Дружелюбівська амбулаторія загальної практики-сімейної медицини та фельдшерський пункт с. Рівнинне. Штат медичного центру нараховує 87 працівників.

Станом на 1 січня 2020 року лікарями загальної практики-сімейної медицини задекларовано 24 563 пацієнти, що становить 122% по відношенню до мешканців громади та є показником високої довіри людей до медичної установи. Зокрема, по Калинівській міській ОТГ задекларовано 19 945 жителів та 4 618 жителів із сіл Калинівського району. Середнє навантаження на одного лікаря складає 1754 пацієнти.

Для повноцінної роботи Центру Калинівська міська рада надає значну фінансову підтримку з місцевого бюджету. Лише протягом 2019 року на капітальні та поточні ремонти було використано 832 200 грн, з них:

- на капітальний ремонт приміщення Калинівської амбулаторії ЗПСМ - 296 100 грн, на поточний ремонт – 162 400 грн;

- на капітальний ремонт дорожнього покриття прилеглої території Калинівської амбулаторії ЗПСМ – 247 700 грн; на капітальний ремонт прилеглої території (облаштування площадки) – 105 800 грн;

- на поточний ремонт Дружелюбівської амбулаторії ЗПСМ – 20 200 грн.

Завдяки співфінансуванню Калинівської міської ради (60 тис. грн) Калинівським міським центром ПМСД отримано автомобіль медичної допомоги для Дружелюбівської амбулаторії ЗПСМ загальною вартістю 532 тис. грн, а також комплект телемедичного обладнання загальною вартістю 110 тис. грн (співфінансування 11 тис. грн), що дасть можливість мешканцям с.Дружелюбівка, перебуваючи у власній амбулаторії, отримувати консультації фахівців Вінницької обласної клінічної лікарні імені М.І. Пирогова, Подільського регіонального центру онкології та інших обласних спеціалістів.

Для проведення комплексного УЗД-обстеження мешканців Калинівської міської ОТГ за кошти місцевого бюджету було придбано додатковий датчик для УЗД-апарату загальною вартістю 170 тис. грн, для надання екстреної медичної допомоги - дефібрилятор виробництва США та ЕКГ-апарат з можливістю передачі даних на Вінницький кардіоцентр вартістю 162 тис. грн.

Протягом року медичну установу відвідали 73 329 пацієнтів та 2 833 пацієнти були оглянуті лікарями загальної практики-сімейної медицини на дому. Враховуючи, що люди не хворіють по графіку, в Калинівській амбулаторії ЗПСМ працює кабінет надання первинної медичної допомоги у вихідні та святкові дні з 8.30 год. до 12.45 год.

Для зручності пацієнтів в реєстратурі амбулаторії запроваджено попередній запис пацієнта до сімейного лікаря.

Біля 5 тисяч пацієнтів долучені до державної програми «Доступні ліки», завдяки якій вони мають можливість безкоштовно або з незначною доплатою отримувати ліки від хвороб серцево-судинної системи, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу. Протягом 2019 року за цією програмою було виписано 8 833 рецепти. Окрім цього, з місцевого бюджету профінансовано 887 317 грн на безкоштовні рецепти та рецепти зі знижкою 50%  пільговим категоріям населення. Також 173 098 грн використано на забезпечення людей з обмеженими фізичними можливостями технічними засобами (памперсами, калоприймачами, слуховими апаратами). Окрім того, діти, які хворіють на цукровий діабет І типу (6 осіб), забезпечені різними технічними засобами на загальну суму 224 тис. грн.

Для вчасного встановлення точного діагнозу та призначення відповідного  лікування неможливо обійтися без функціональних і лабораторних методів обстеження. З цією метою за кошти місцевого бюджету було придбано апарат УЗД, комп’ютерний спірометр, комп’ютерний кольпоскоп, ЕКГ-апарати та багато іншого. Це дало можливість на безоплатній основі  провести УЗД-обстеження 4 151 пацієнтів, в тому числі 481 дитини.

Також медичним центром заключено угоду з Калинівською центральною районною лікарнею щодо безкоштовного лабораторного обстеження пацієнтів – мешканців Калинівської міської ОТГ, на що з місцевого бюджету витрачено 113 876 грн.

Набув популярності і денний стаціонар Центру, в якому було проліковано 1 334 пацієнти.

Особливо велику увагу сімейні лікарі приділяють профілактичним щепленням населення, яких протягом 2019 року було зроблено 9 847, з них 3 000 – дорослим (100% від запланованих) та 6 847 – дітям (95% від запланованих).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних