Пошук

Підсумки діяльності у 2019 році КП «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради

Дата: 20.01.2020 19:02
Кількість переглядів: 428

В 2017 році було створено КП «Калинівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калинівської міської ради, до структури якого входять Калинівська амбулаторія загальної практики-сімейної медицини, Дружелюбівська амбулаторія загальної практики-сімейної медицини та фельдшерський пункт с. Рівнинне. Штат медичного центру нараховує 87 працівників.

Станом на 1 січня 2020 року лікарями загальної практики-сімейної медицини задекларовано 24 563 пацієнти, що становить 122% по відношенню до мешканців громади та є показником високої довіри людей до медичної установи. Зокрема, по Калинівській міській ОТГ задекларовано 19 945 жителів та 4 618 жителів із сіл Калинівського району. Середнє навантаження на одного лікаря складає 1754 пацієнти.

Для повноцінної роботи Центру Калинівська міська рада надає значну фінансову підтримку з місцевого бюджету. Лише протягом 2019 року на капітальні та поточні ремонти було використано 832 200 грн, з них:

- на капітальний ремонт приміщення Калинівської амбулаторії ЗПСМ - 296 100 грн, на поточний ремонт – 162 400 грн;

- на капітальний ремонт дорожнього покриття прилеглої території Калинівської амбулаторії ЗПСМ – 247 700 грн; на капітальний ремонт прилеглої території (облаштування площадки) – 105 800 грн;

- на поточний ремонт Дружелюбівської амбулаторії ЗПСМ – 20 200 грн.

Завдяки співфінансуванню Калинівської міської ради (60 тис. грн) Калинівським міським центром ПМСД отримано автомобіль медичної допомоги для Дружелюбівської амбулаторії ЗПСМ загальною вартістю 532 тис. грн, а також комплект телемедичного обладнання загальною вартістю 110 тис. грн (співфінансування 11 тис. грн), що дасть можливість мешканцям с.Дружелюбівка, перебуваючи у власній амбулаторії, отримувати консультації фахівців Вінницької обласної клінічної лікарні імені М.І. Пирогова, Подільського регіонального центру онкології та інших обласних спеціалістів.

Для проведення комплексного УЗД-обстеження мешканців Калинівської міської ОТГ за кошти місцевого бюджету було придбано додатковий датчик для УЗД-апарату загальною вартістю 170 тис. грн, для надання екстреної медичної допомоги - дефібрилятор виробництва США та ЕКГ-апарат з можливістю передачі даних на Вінницький кардіоцентр вартістю 162 тис. грн.

Протягом року медичну установу відвідали 73 329 пацієнтів та 2 833 пацієнти були оглянуті лікарями загальної практики-сімейної медицини на дому. Враховуючи, що люди не хворіють по графіку, в Калинівській амбулаторії ЗПСМ працює кабінет надання первинної медичної допомоги у вихідні та святкові дні з 8.30 год. до 12.45 год.

Для зручності пацієнтів в реєстратурі амбулаторії запроваджено попередній запис пацієнта до сімейного лікаря.

Біля 5 тисяч пацієнтів долучені до державної програми «Доступні ліки», завдяки якій вони мають можливість безкоштовно або з незначною доплатою отримувати ліки від хвороб серцево-судинної системи, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу. Протягом 2019 року за цією програмою було виписано 8 833 рецепти. Окрім цього, з місцевого бюджету профінансовано 887 317 грн на безкоштовні рецепти та рецепти зі знижкою 50%  пільговим категоріям населення. Також 173 098 грн використано на забезпечення людей з обмеженими фізичними можливостями технічними засобами (памперсами, калоприймачами, слуховими апаратами). Окрім того, діти, які хворіють на цукровий діабет І типу (6 осіб), забезпечені різними технічними засобами на загальну суму 224 тис. грн.

Для вчасного встановлення точного діагнозу та призначення відповідного  лікування неможливо обійтися без функціональних і лабораторних методів обстеження. З цією метою за кошти місцевого бюджету було придбано апарат УЗД, комп’ютерний спірометр, комп’ютерний кольпоскоп, ЕКГ-апарати та багато іншого. Це дало можливість на безоплатній основі  провести УЗД-обстеження 4 151 пацієнтів, в тому числі 481 дитини.

Також медичним центром заключено угоду з Калинівською центральною районною лікарнею щодо безкоштовного лабораторного обстеження пацієнтів – мешканців Калинівської міської ОТГ, на що з місцевого бюджету витрачено 113 876 грн.

Набув популярності і денний стаціонар Центру, в якому було проліковано 1 334 пацієнти.

Особливо велику увагу сімейні лікарі приділяють профілактичним щепленням населення, яких протягом 2019 року було зроблено 9 847, з них 3 000 – дорослим (100% від запланованих) та 6 847 – дітям (95% від запланованих).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь