Пошук

ХІІ Всеукраїнське свято сатири і гумору ім. Степана Руданського «І я знов живий світ оглядую…»

Дата: 20.01.2020 18:50
Кількість переглядів: 488

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису19 січня у м. Калинівка відбулось ХІІ Всеукраїнське свято сатири і гумору ім. Степана Руданського «І я знов живий світ оглядую…», присвячене 186-й річниці від дня його народження.

Веселе святкове дійство з ярмарками, конкурсами, розвагами та частуваннями проводиться в нашому місті ще з 1981 року, традиційно збираючи в січні на центральній площі, яка нині носить ім’я славетного земляка, тисячі містян та гостей з усієї України.

Цьогоріч свято пройшло за новим осучасненим сценарієм, що додало йому особливого шарму. Традиційно відбулось покладання квітів до пам’ятника Степану Руданському, театралізоване відкриття «І я знов живий світ оглядую…», вітання від представників обласної влади та очільників міста і району, вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені С. Руданського за 2019 рік, яка присуджується кращим письменникам-гумористам щорічно. Приємною новиною для всіх стало присудження 3 місця лауреату цієї премії Марії Катічевій – поетесі, бібліографу-краєзнавцю Калинівської центральної районної бібліотеки за збірку віршів «Тобі присвячую, земляче».

Містяни та гості свята мали можливість насолодитись виступами поетів, письменників та читців гумору з Вінницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Волинської, Житомирської, Київської областей, а також неповторними українськими піснями у виконанні музичних та фольклорних колективів. Гостями свята були народний артист України Микола Янченко, музичний гурт «Фанфари Купали» та гурт «Пан Карпо», під запальну музику яких глядачі залюбки пританцьовували.

Окрім того, бажаючі могли взяти участь у спортивних змаганнях, конкурсах та здобути гарні призи на традиційному призовому стовпі.

На площі ж для всіх присутніх працювали різноманітні локації: світлиці територіальних громад Калинівського району зі смачними традиційними різдвяними стравами, містечко майстрів народного мистецтва, виставка-продаж тварин та птиці, святкова торгівля,  фотозони, дитячі атракціони, ятки із шашликом, юшкою, бограчем, глинтвейном, смачною кавою та іншими смаколиками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь