Пошук

Придбання житла для дитини-сироти

Дата: 17.12.2019 13:49
Кількість переглядів: 738

Фото без описуФото без описуФото без описуЗа сприяння Калинівської міської ради спільно з Калинівським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було придбано житло для особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, за рахунок субвенції з державного бюджету у розмірі 354 206 грн. Власником однокімнатної квартири з усіма зручностями (загальна площа - 34,4 м2, житлова площа -  19,1 м2) в м. Калинівка став Руслан Пилипчук, 1996 р.н., який є мешканцем нашої громади.

Повідомляємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року №616 змінено порядок надання субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом осіб без батьківського піклування. Серед основних новацій: субвенція на придбання житла надається і на дітей, позбавлених батьківського піклування, та особам з їх числа, раніше ж надавалась лише дітям-сиротам та особам з їх числа. Також передбачено отримання грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла.

Рішенням виконавчого комітету Калинівської міської ради від 14.08.2019 року №270 було створено комісію з питань використання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Місцева комісія визначає дітей вказаних категорій, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію, а також формує пропозиції стосовно потреби щодо спрямування субвенції.

Наразі на квартирному обліку при виконавчому комітеті Калинівської міської ради перебувають 17 дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, віком від 16 до 23 років, які потребують поліпшення житлових умов та мають право на придбання житла за рахунок державної субвенції.

Сподіваємось, і надалі за підтримки держави, всі діти, на долю яких випало чимало випробувань, отримають житло, та будуть впевненіше почувати себе і будувати плани на майбутнє.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь