Пошук

Урочиста присяга нацгвардійців на центральній площі міста

Дата: 02.12.2019 09:32
Кількість переглядів: 545

30 листопада на центральній площі Калинівки 60 новобранців військової частини 3028 Національної гвардії України урочисто склали військову присягу та зобов’язались вірно служити українському народові. Віднині строкову службу у військовій частині, що дислокується в нашому місті, нестимуть 36 військовослужбовців, 17 з яких  - з Вінницької області, 19 – із Львівської. За контрактом же служитимуть 24 військовослужбовці, серед яких 15 жінок.

Урочисту присягу приймав командир військової частини полковник Богдан Вакулко. Привітати та підтримати новоспечених нацгвардійців приїхали їхні рідні,  близькі та друзі . Також на урочистості завітали представники місцевої влади та духовенство.

Вітаючи новобранців зі складанням військової присяги, міський голова Анатолій Шамалюк подякував за  свідомий вибір кожного з них – служити та захищати український народ в непростий для нашої країни час, а також зазначив: «Ми не маємо жодного сумніву, що ви будете гідно продовжувати славні бойові традиції нашої військової частини, зокрема підтримувати порядок в державі та гарантувати мир і спокій. Бажаю, щоб набуті знання і вміння ви застосовували лише у мирний час. Міцності вам, витримки, доброї вдачі, впевненості у власних силах, успішного виконання покладених завдань, а головне – миру вам та вашим родинам. Слава Україні!»

Розпочався захід з шикування особового складу та урочистого виносу Бойового прапору частини. Перед складанням присяги присутні вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців покладанням квітів та хвилиною мовчання.

До військовослужбовців з Божим словом звернувся капелан військової частини отець Орест, який благословив юнаків та дівчат, прочитавши молитву й окропивши їх освяченою водою.

Нацгвардійці навчальної роти продемонстрували навички у виконанні прийомів рукопашного бою. Завершилися заходи урочистим маршем нових військовослужбовців. А командир частини Богдан Вакулко поспілкувався з  родинами та відповів на всі запитання, які так хвилюють батьків хлопців та дівчат, що нестимуть службу у нашій частині.

Під час проведення урочистостей на площі було розгорнуто агітаційні локації та демонструвалася сучасна військова техніка, на тлі якої фотографувалися родини військовослужбовців і діти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь