Пошук

Відзначення Дня Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2019 10:24
Кількість переглядів: 590

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. У цей день ми вшановуємо ті цінності, які захищали українці під час подій  Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Події тих днів змінили свідомість кожного з нас, змінили пріоритети та плани, наші політичні симпатії та антипатії, відкоригували наші надії та мрії, нашу з вами реальність, навчили віддано любити своє українське. З метою вшанування патріотизму і мужності громадян, які шість років тому стали на захист прав і свобод людини, демократичних цінностей та європейського курсу України, в навчальних закладах нашої громади було проведено ряд виховних  заходів. В читальній залі Калинівської центральної районної бібліотеки також відбулось засідання круглого столу за участі представників місцевої влади, учасників подій Революції Гідності та Помаранчевої революції, волонтерів, вчителів історії, бібліотекарів та учнівської молоді. На початку заходу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, школярі поклали квіти до пам’ятника воїнам-визволителям. Бібліограф Діна Низькоклон ознайомила всіх із тематичною книжковою виставкою, на якій були представлені понад 30 видань вітчизняних авторів, в тому числі очевидців подій. Учасники заходу поринули у спогади про буремні події 2004 року – Помаранчеву революцію, яка стала святом Свободи, та Революцію Гідності 2013-2014 років. Згадали трагічні дні та Небесну Сотню справжніх патріотів України. Серед присутніх були активні учасники обох революцій: Володимир Павлюк, Вікторія Гнатюк, Віра Варварська, Надія Бережнюк, Інга Притуляк, які разом з однодумцями організовували місцеві майдани та віче, щоб донести до мешканців громади ключові меседжі, задекларовані Майданом. Волонтер Надія Бережнюк, яка починаючи з березня 2014 більше року, займається збором допомоги для військових,  звернулась до всіх не стояти осторонь, а відновити підтримку нашої армії, яка боронить Україну.

Заступник міського голови Микола Щур, звертаючись до молоді, зазначив: «На нас всіх покладається велика відповідальність: не втратити своєї правди, свободи та гідності, на захист яких виступили в ті дні українські патріоти. Саме активна та небайдужа молодь має бути рушієм всіх змін в державі та суспільстві. Вам точно є чим і ким пишатися, є з кого брати приклад для наслідування. Сподіваюсь, що лише спільними зусиллями нам вдасться зберегти, відстояти та закріпити ті високі ідеали, за які віддали життя герої, чий подвиг назавжди залишиться прикладом незламного духу та патріотизму для нас, наших дітей та нащадків».

Вчителі історії загальноосвітніх шкіл м.Калинівка: Катерина Заболотна, Ольга Ткачук, Алла Лукіянчук, викладач історії та філософії Калинівського технологічного коледжу Сергій Сакач в ході дискусії підкреслили, що наша молодь зараз зовсім інша, вона незалежна та свободолюбива, і саме молодь найбільше прагне змін у нашій країні. Представники учнівської молоді, а саме: Олександра Зозуля, Олександра Ковальська та Ярослав Ірга, в свою чергу, запевнили, що будуть боротись до кінця за незалежність України, не зважаючи на юний вік, та просили дорослих дослухатись до їх думок, пропозицій, а не сприймати критично.

Також учасники заходу переглянули відеофільм «Хроніка подій на Майдані».

То ж пам’ятаймо всіх тих, хто віддав життя в боротьбі за наше майбуття…

Миру всім нам! Слава Україні! Героям шана!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь