Пошук

Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Дата: 24.10.2019 14:52
Кількість переглядів: 487

Фото без опису24 жовтня відзначають Всесвітній день боротьби з поліомієлітом, щоб привернути увагу світової спільноти до цієї проблеми.

Лікар-педіатр Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Віталій Мокряк наголошує, що попередити хворобу можна лише за допомогою вакцинації. Поліомієліт – це вірусна інфекція, що протікає з переважним ураженням центральної нервової системи та призводить до розвитку м’язевих парезів (ослаблення рухів) і паралічів. Залежно від форми, перебіг поліомієліту може бути як малосимптомним (з короткочасною лихоманкою, катаральними явищами, диспепсією), так і з вираженими мозковими симптомами, вегетативними розладами, розвитком периферійних паралічів, деформацією кінцівок.

Із захворівших абсолютну більшість становлять діти віком до 7 років.

Першими симптомами поліомієліту є:

  • лихоманка;
  • втома;
  • головний біль;
  • блювання;
  • ригідність м’язів шиї;
  • болі в кінцівках, неможливість стати на ніжки.

Якщо у дитини, раніше не вакцинованої проти поліомієліту, спостерігаються вищезгадані симптоми, терміново звертайтесь за медичною допомогою.

Поліомієліт невиліковний, але його можна попередити за допомогою вакцинації. Щеплення проти поліомієліту входять до переліку обов’язкових щеплень, включених до національного календаря профілактичних щеплень.

Вакцинація складається з трьох щеплень, які проводять дітям у віці 2, 4 та 6 місяців життя: перші два щеплення з використанням інактивованої поліомієлітної вакцини (ІПВ), третє щеплення та ревакцинація проводяться дітям у віці 18 місяців, 6 та 14 років з використанням оральної поліомієлітної вакцини (ОПВ).

Діти з підозрою на поліомієліт підлягають негайній ізоляції, в приміщенні проводиться дезінфекція, за контактними особами встановляється спостереження.

Шановні батьки, всі вищевказані вакцини є в наявності в Калинівській амбулаторії загальної практики - сімейної медицини. Для захисту вашої дитини від поліомієліту та безпеки здоров’я населення країни своєчасно вакцинуйте ваших дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь