Пошук

Використання території не за призначенням

Дата: 06.08.2019 16:15
Кількість переглядів: 461

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.Калинівська міська рада повідомляє, що ПрАТ Калинівське рп «Агромаш» використовує прилеглу територію не за призначенням, опираючись на рішення виконавчого комітету Калинівської міської ради № 820 від 26.11.2007р. «Про надання дозволу на облаштування на закріпленій території платної автостоянки Калинівському районному підприємству «Агромаш», підписане заступником міського голови з питань діяльності виконавчого органу Михайлом Долюком – яке не відповідає вимогам Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а саме вказане рішення підписано не уповноваженою на те посадовою особою міської ради, як наслідок не має юридичної сили.
Так, згідно ч. 2 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», у разі неможливості здійснення міським головою своїх повноважень, повноваження сільського, селищного, міського голови здійснює секретар відповідної сільської, селищної, міської ради.
Зважаючи на наведене, дане рішення не дає ПрАТ Калинівське рп «Агромаш» права використовувати земельну ділянку безоплатно. 


Згідно заяви № 27 від 10.06.2019р. підприємством був виявлений намір взяти в оренду земельну ділянку, яка з його тверджень використовується підприємством та іншими мешканцями міста як стоянка для автомобілів, таким чином підтверджується факт безоплатного використання земельної ділянки всупереч нормам чинного законодавства. 
Крім того, підприємство стверджує, що ним була облаштована платна автостоянка для працюючих робітників згідно вказаного вище рішення виконавчого комітету, але це не відповідає дійсності, так як на даний час на земельній ділянці платна автостоянка – відсутня, оскільки будь-яких рішень міської ради стосовно затвердження плати за стоянку автомобілів не приймалося. 
Дана земельна ділянка є комунальною власністю територіальної громади та може бути надана громадянам чи юридичним особам виключно на конкурентних засадах (земельні торги) відповідно до ст. 143 Земельного кодексу України.
Також звертаємо увагу, що згідно рішення Калинівської міської ради 34 сесії 5 скликання № 105 від 07.04.2010р. «Про надання дозволу ВАТ Калинівському районному підприємству «Агромаш» на облаштування торгівельного майданчика для виїзної торгівлі промисловими товарами на власній території», такий дозвіл був наданий на здійснення торгівлі виключно на власній території підприємства. На даний час торгівля здійснюється крім власної території і на прилеглій території, що не передбачено вищевказаним рішенням. Крім того підприємством стягується плата за здійснення торгівлі на даній території, зважаючи, що така земельна ділянка є комунальною власністю громади. 
Калинівська міська рада 20.07.2017 на 23 сесії 7 скликання № 166 прийняла рішення про заборону стихійної торгівлі біля в’їзду на території ПАТ «Калинівське районне підприємство «Агромаш», яким зобов’язала підприємство перенести стихійну торгівлю на територію підприємства у відведене місце. З метою вжиття відповідних заходів, копія даного рішення була надіслана на виконання до Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь