Пошук

З’їзд клубу голів ОТГ

Дата: 21.05.2019 16:32
Кількість переглядів: 579

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.Одержання, перетворення й ощадне використання енергії та керування її потоками є вкрай необхідним для забезпечення життєдіяльності та розвитку людини і суспільства загалом. Без енергетики неможливе існування сучасного технократичного суспільства. Від неї залежить національна безпека і саме існування держави.

Електроенергетика великою мірою визначає науково-технічний та соціально-економічний потенціал ОТГ. Сьогодні особливу увагу слід приділити використанню природної енергії сонця, приливів, вітру та інших явищ, які фахівці називають поновлюваними ресурсами. Альтернативні джерела енергії володіють багатьма перевагами і перш за все невичерпна, відсутністю шкідливих викидів. Однак їх ефективність багато в чому залежить від особливостей клімату, які можуть ускладнювати використання енергії сонця, вітру та інших природних явищ.

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.

Сьогодні, 21 травня 2019 року, в рамках співпраці Вінницького ЦРМС, створеного за сприяння Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe з партнерськими організаціями, у Калинівській РДА відбувся черговий з’їзд клубу голів ОТГ, на тему: «Енергетичне забезпечення життєдіяльності ОТГ».

Голови ОТГ відвідали с. Писарівку Калинівського району, де ознайомились з роботою електростанції на сонячних панелях, побували у с. Павлівка, ознайомившись з роботою Павлівської територіальної громади з енергозбереження, та відвідали об’єкти електропостачання на сонячних панелях.  

Опісля, учасники заходу розпочали засідання у залі Калинівського будинку культури. На захід були запрошені спікери, котрі поглиблено пояснювали в чому полягає суть енергетичного забезпечення громади.

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.

Усіх присутніх привітав міський голова Калинівської ОТГ Анатолій Шамалюк, він являється Президентом клубу голів ОТГ, також пан Анатолій поділився з присутніми власним досвідом заощадження коштів шляхом переходу громади на автономні паливні котли, та планами забезпечення навчальних закладів колекторами нагріву води, котрі будуть працювати від сонячної енергії. « Всього за рік, завдяки встановленню у Калинівському Центрі первинної медико-санітарної допомоги автономних опалюваних котлів, ми зуміли заощадити 200тис.грн., а це лише початок», розповів мер Калинівки.

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.

Анастасія Ланіна – представник Вінницького обласного ресурсного центру розвитку громад Проекту ЄС/ПРООН Центру розвитку місцевого самоврядування ознайомила присутніх з інноваційними заходами енергозбереження на об’єктах соціальної інфраструктури області. «Покращення рівня енергоефективності в різних секторах української економіки є головним пріоритетом України. Житлово-комунальний сектор здійснює безпосередній вплив на якість умов життя мільйонів українців, але при цьому характеризується низькою сталістю через високий рівень споживання енергії та тепла, зношену інфраструктуру та обладнання для опалення, значні витрати газу та застарілий житловий сектор, - розповіла Анастасія, - ми закликаємо до мобілізації співвласників житла в багатоквартирних будинках ОТГ та підтримаємо їхні мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків».

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.

Про енергетичну безпеку та енергетичне планування в громадах доповідав радник з регіонального розвитку Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Юрій Войціцький. «В Україні є перспектива перетворення сонячної та  вітрової енергії у електроенергію, завдяки їй, ми можемо заощаджувати набагато більше коштів, прикладом цього слугують такі країни ЄС як Німеччина та Франція. Розвиток відновлюваних джерел енергії, до яких належить сонячна енергетика, є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки», розповів Юрій Войціцький.

Окрім вищезгаданих спікерів на заході були присутні і інші цікаві доповідачі, котрі розповідали про енергетичну незалежність, «Зелений» тариф, будівництво та експлуатацію сонячних панелей, організацію енергоефективності в ОТГ.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь