Пошук

26.20грн. за питну воду, чи технічний бруд?

Дата: 25.03.2019 14:56
Кількість переглядів: 1942

Картинки по запросу подорожчання водиЗгідно з рішенням №571 27 сесії Калинівської районної ради від 15 березня 2019 року , «Про затвердження тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення КП «Калинівкаводоканал»», з 1 квітня 2019 року містяни повинні платити за водопостачання 1 кубометра води 16,20 грн., а за водовідведення - 10 грн.
Жителі міста дуже обурені, адже якість води у кранах, м’яко кажучи, погана. Замість питної води – технічна. З настанням весни вода перетворилась на «коктейль» зеленкуватого кольору і в доданок з рибним присмаком, тому звістка про подорожчання на майже 40% шокувала усіх.
Деякі мешканці не знають, що КП «Калинівкаводоканал» належить районній раді і, на жаль, міська рада не має ніякого впливу на підприємство, одноголосне рішення прийняли депутати з районну, більшість котрих навіть не користуються місцевим водопостачанням. (http://kalynivka-rr.org.ua/upload/files/результати голосування27.xls)
Прикро і те, що ми являємось рекордсменами, серед тарифних цін на воду, Вінниця також підняла ціну, але зараз вінничани оплачують всього 8,59грн. і 5,31грн, і якість надання послуг там в рази краща, такі ціни калинівчани бачили аж у 2015 році (Нагадуємо, що у 2015 році ціна становила 8,15 грн. за водопостачання і 5,80грн. за водовідведення; у 2017 році 11,22грн. і 7,68грн відповідно).
І Калинівка, і Вінниця черпають воду з річки Південний Буг, тоді чому різниця в оплаті така глобальна? Директор «Калинівкаводоканал» Петро Шиманський пояснює – « Ціни на електроенергію, хлор, коагулянт ростуть, підвищується мінімальна заробітна плата, а тому ми змушені підняти тарифи на водопостачання і водовідведення, бо попередні не покривають витрат підприємства на надання цих послуг». (Коментар взятий на сайті «Kalynivka sity» https://kalynivka.city/…/26221/ukalinivci-novi-tarifi-navodu)
І тут виникає питання, хіба Вінницю обійшли ці рости цін і заробітних плат?
Статтю про підняття цін було викладено у соціальній мережі Фейсбук, а саме у місцевій групі «Підслухано Калинівка», серед бурхливих коментарів, можна побачити і коментар працівника «Калинівкаводоканал» Миколи Благодьора: «Тариф не обґрунтовується покращенням. Наразі питання стосується собівартості», тобто про покращення водопостачання можна і не мріяти.
Мережі давно застаріли, їх не міняли десятки років, перебої у водопостачанні, часті прориви тощо. Коштів на ремонт не виділяється, натомість, просять виділити з бюджету ОТГ, але передавати КП «Калинівкаводоканал» у власність громади ніхто не поспішає.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь