Пошук

Свято Руданського 2019

Дата: 14.01.2019 11:15
Кількість переглядів: 604

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.

Степан Руданський - народився 6 січня 1834 р. в селі Хомутинці Вінницького повіту на Поділлі в родині сільського священика. Український поет, перекладач античної літератури. Автор класичних сатир на міжнаціональну та антиімперську тематику. 
З січня 1981 року земляки влаштовують грандіозне свято гумору та сатири на честь Степана Васильовича. Цьогоріч виповнилось 185 років від дня народження поета. На центральній площі м. Калинівка відбулось наймасштабніше дійство року, біля головної ялинки розташували сцену, де творчі колективи з різних куточків України показували свої таланти, читали гуморески, щедрували, посівали та веселили усіх гостів. Поряд проходив ярмарок, де можна було знайти безліч товарів на будь-який смак: сільське господарство, плетені корзини, вишиванки, закарпатські вироби, усе, що побажаєте. 

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.
Трішки далі, ми змогли насолодитись чудовим запахом та смаком страв місцевих кухарів, котрі з самісінького ранку готувались до приходу покупців. Була картопля, вареники, кутя, юшка, м'ясо, ще безліч солодощів, зігрівали калинівчан гарячими напоями, тому і великі, і малі були ситі. 
Не оминув увагою таке дійство навіть Президент України Петро Порошенко. Він вийшов у натовп, щоб поспілкуватись з людьми, поздоровити і побажати всього найкращого. Зробити фото з Петром Олексійовичем хотіли усі, а він був не проти, обіймав жінок та дітей, тис руки чоловікам, дарував подарунки малюкам.

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.
На святі були присутні представники влади міста та району, мер міста Анатолій Шамалюк, всі разом вшанували пам'ять поета покладанням квітів до пам’ятника. На головну сцену для привітання піднявся український політик, народний депутат України Петро Юрчишин – шановна людина та вірний помічник громади. 

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.
Працювали атракціони та розваги. Дитячий паровозик катав малят, котрі дарували усмішки перехожим, ще можна було покататись і зробити фото на кумедному поні. 
Традиційно був встановлений стовп, на вершині якого були закріплені коробки з назвою призів, найсміливіші мешканці та гості міста показували свою силу та відчайдушність, знявши верхній одяг, докладаючи максимум зусиль вилазили на вершину за заслуженими цінними призами, підтримували їх усі присутні, вигукували: «Вперед, так тримати, молодець!», свистіли та аплодували.
Близько 14 год. свято закінчилось, а вражень залишилось ще на рік вперед, до наступного дня гумору та сатири.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь