Пошук

«Ментальне тренування» юних калинівських баскетболістів

Дата: 03.12.2018 14:24
Кількість переглядів: 611

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.

28 листопада гостею Калинівської спортивної школи «Авангард», стала «Олімпійська лабораторія», котра являється проектом НОК України. «Ментальне тренування» - це одне із її головних напрямків, провели його Сергій Дусь (голова обласної федерації баскетболу, відомий суддя із цього виду спорту) разом зі Павлом Хникіним (срібним призером Олімпійських ігор). Захід відбувся завдяки відділенню НОК України у Вінницькій області і за підтримки «The Coca-Cola Foundation».
Директор Калинівської ДЮСШ «Авангард» Сергій Грепечук розповів, що в його школі є чотири відділення: баскетболу, волейболу (дівчата), хокею на траві і футболу. Тут займаються понад 320 дітей. Усі учні постійно доводять свій високий рівень знань. 
-Наша хокейна команда неодноразово перемагала у чемпіонатах України та міжнародних змаганнях. Волейболістки виграли Дитячу лігу волейболу України і стали чемпіонками країни серед школярів. Вихованка ДЮСШ «Авангард» Валерія Якушева в складі збірної України U-16 стала срібною призеркою Східно-європейської зональної волейбольної Асоціації, у підготовці команди брали участь наші тренери Юлія Якушева та Лариса Дуніна. Відділення баскетболу функціонує лише другий рік, із дітьми працюють два тренери. За це короткий час наші баскетболісти неодноразово здобували медалі чемпіонату області, – повідомив Сергій Грепечук.

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.
Тренування розкапалось з розминки, котру провів для волейболістів тренер спортивної школи Дмитро Кучевський . Вихованці бігали та виконували різноманітні вправи, розігрівали тіло та дух.

?????????»?????° ?????? ???°?»???????????????° ???????????° ???°???°.
Під час «Ментального тренування» Павло Хникін розказував дітлахам про свої досягнення у спорті та показав як правильно налаштовувати себе на перемогу. 
Розповідь Сергія Дуся супроводжувалася відеослайдами. Йшлося про те, що задля досягнення спортивного результату необхідно одночасно вести підготовку у чотирьох аспектах: фізичному, технічному (дриблінг тощо), тактичному і психологічному. Важливу роль відіграє й відеотренінг – перегляд відеозапису своїх виступів. 
Сергій Дусь порадив молоді гарний психологічний прийом, запозичений у знаменитого в минулому тенісиста Бориса Беккера. Той в юності уявляв свої поєдинки із зірковими суперниками, водночас наполегливо тренувався. І його мрія згодом стала реальністю! 
Діти залишилися задоволеними.
– Мені сподобався тренінг. Було цікаво дізнатися, що підготовка до змагань складається із різних частин. І всі вони важливі, – каже десятирічний Назар Шевчук. – Я прагну потрапити до збірної України з баскетболу. Подобається, що у нашому виді спорту ти граєш не сам за себе, а в команді. І навіть на тренуваннях у тебе багато можливостей для спілкування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь