Пошук

У Калинівській громаді триває активна заготівля дров для опалення навчальних закладів

Дата: 26.04.2024 09:04
Кількість переглядів: 658

Фото без описуНе встиг завершитися опалювальний сезон, як в освітніх закладах освіти розпочали заготовляти паливо для наступної зими. До заготівлі дров залучаються працівники комунальних підприємств, які проводять розчищення аварійних дерев на території громади, старостинських округів, закладів освіти, відділу освіти та батьки.

-Ми усвідомлюємо в який непростий час живемо. Наявність твердопаливних котлів та палива для них - це запорука того, що в разі відсутності газу, в наших навчальних закладах буде тепло і вони зможуть бути не лише місцем навчання, а й пунктами обігріву для населення, - каже заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Леонід Мацера. - Окрім цього обігрів навчальних закладів громади за допомогою дров дозволив нам зекономити близько шести мільйонів гривень, які громада змогла використати для допомоги військовослужбовцям.

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради, лише вісім закладів освіти Калинівської громади обігріваються виключно газом, решта - поєднують обігрів газом та дровами. З 18 закладів дошкільної освіти, 8 мають лише газові котли, решта – на змішаному опаленні.

Для обігріву закладів освіти власними силами торік заготовили понад 3 300 м3 дров. Враховуючи теперішні ціни на тверде паливо, в такий спосіб громада зекономила майже шість мільйонів гривень.

-Для заготівлі дров використовували аварійні дерева, які через свій поважний вік, вже не приносять користі довкіллю, а були загрозою для оточення, - продовжує Леонід Мацера. – Окрім цього, ми компенсуємо природі її втрати й з початку весни учні та працівники закладів освіти вже висадили понад десять тисяч саджанців дерев. Й надалі акція з озеленення населених пунктів громади продовжується.

Навчені досвідом та народною мудрістю, яка говорить, що сани потрібно готувати ще влітку, заготівлю дров у громаді розпочали ще з ранньої весни, щоб впродовж літа дрова встигли підсохнути й давати більше тепла. Лідерами у заготівлі дров є заклад дошкільної освіти "Пролісок" с.Корделівка, де вже стовідсотково запаслися твердим паливом на наступну зиму. На 80% вже мають запас дров у закладі дошкільної освіти с.Павлівка та ліцеї Нової Греблі. 50% потрібного палива вже мають у ліцеях сіл Черепашинці, Лісової Лисіївки, Корделівки та Павлівки, гімназіях Мізякова та Люлинець.

Окрім заготівлі дров у закладах освіти проводиться обстеження всіх котелень, щоб новий опалювальний сезон ми розпочали вчасно та без неприємних сюрпризів.

-Ми вдячні всім, хто долучається до заготівлі дров, адже усі зекономлені кошти наша громада зможе спрямувати для допомоги нашим військовим, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Господарським способом ми заготовляємо дрова не лише для закладів освіти, а для всіх бюджетних установ, в котрих є твердопаливні котли. Це дає змогу зекономити значні кошти та бути впевненим у тому, що навіть при пошкоджені ворогом системи газопостачання в наших закладах буде тепло.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь