Пошук

Відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Калинівській міській раді

Дата: 25.04.2024 11:19
Кількість переглядів: 110

Фото без описуУ Калинівській міській раді відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення на якому розглянули питання про результати роботи в І кварталі 2024 року щодо соціальної підтримки військовослужбовців, членів сімей загиблих захисників України, ветеранів війни в Калинівській територіальній громаді.

Як повідомила начальниця управляння соціального захисті та охорони здоров’я Калинівської міської ради Оксана Якименко, за І квартал 2024 року у Калинівській територіальній громаді виплатили матеріальної допомоги на лікування поранених внаслідок військових дій, поховання загиблих та померлих військових, допомогу членам сімей загиблих, лікування учасників АТО/ООС та військових, компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним та залізничним транспортом та інші потреби на загальну суму 774 238 гривень.

Другим питанням, яке розглянули члени Координаційної ради, було питання про приведення місць тимчасового проживання ВПО до вимог п.8 Постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 №930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

Заступник Калинівського міського голови Олександр Щьов довів до відома, що одним із об’єктів масового проживання внутрішньо переміщених осіб є гуртожиток у Новій Греблі. На сьогодні тут проживає 128 осіб, з них 80 дітей. Для ознайомлення з актуальною інформацією, на стенді розміщено тематику для ВПО. На другому і третьому поверхах будівлі є кімнати для дозвілля та навчання дітей. Є план евакуації, який розміщений біля входу на кожному поверсі будівлі. Електромережа, водопостачання, водовідведення функціонують. Для користування мешканців облаштували 6 санвузлів, в яких розміщено 18 душових кабін та 18 туалетів. Також є твердопаливний котел та 1 генератор. Облаштоване місце для збору твердих побутових відходів. Вивіз твердих побутових відходів регулярний, згідно з санітарними нормами.

Заступник директора Калинівського фахового коледжу Ольга Печевиста проінформувала про місце тимчасового проживання ВПО - гуртожиток Калинівського технологічного коледжу, де з метою забезпечення вимог безбар’єрності, встановили пандус при центральному вході в гуртожиток, триває ремонт санвузла для маломобільних осіб. Також провели ремонт кімнат для розміщення пральних машин, встановили бойлери в душових кімнатах, облаштували кухні побутовою технікою, кімнату для дистанційного навчання дітей. Придбали вогнегасники.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь