Пошук

Відбулося засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Калинівській міській раді

Дата: 24.04.2024 09:20
Кількість переглядів: 422

Фото без описуДвадцять третього квітня відбулося чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Калинівській міській раді.

Першим питанням, яке розглянули учасники засідання, було питання про статус дітей, постраждалих внаслідок воєнних дій. Як зазначила головний спеціаліст служби у справах дітей міської ради Ольга Трохименко, у Калинівській громаді такий статус отримали вже 46 дітей, 9 з них ще до початку повномасштабного вторгнення.

Для отримання відповідного статусу, з 14 квітня 2023 року, до служби звернулося 42 особи з відповідними заявами. З них 37 отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, 1 – відмовлено в наданні статусу та 4 – підготовили пакети документів до розгляду на черговій комісії з питань захисту прав дитини. Також Ольга Трохименко зазначила, що нині даний статус не передбачає надання жодних пільг та компенсацій, крім безплатного харчування в закладах освіти Калинівської громади. Діти даної категорії можуть розраховувати лише на пільги від місцевої влади, залежно від позиції конкретних громад. Однак у майбутньому діти, постраждалі внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, можливо, будуть отримувати кошти у вигляді щорічної грошової допомоги на оздоровлення, компенсації виплат на психологічну допомогу або ж підтримки в отримання освіти.

Право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка на час воєнних дій, збройних конфліктів, збройної агресії рф не досягла 18 років (повноліття), і в результаті отримала поранення, контузію, каліцтво; зазнала фізичного, сексуального насильства; була вкрадена або незаконно вивезена за межі України; залучалася до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань; незаконно утримувалася, у тому числі в полоні; зазнала психологічного насильства.

Начальниця відділу соціальної підтримки пільгових категорій громадян та осіб з інвалідністю управління соціального захисту населення Хмільницької районної військової адміністрації відділення №2 Калинівка Олена Мотрук розповіла присутнім про застосування норм Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 №332 (за змінами).

Про забезпечення психологічної підтримки дітей з числа внутрішньо переміщених осіб розповів психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Калинівської міської ради Андрій Андрейко. За його словами, в закладах освіти Калинівської громади нині навчається 147 дітей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, та 43 дошкільнят, з ними постійно працюють психологи та соціальні працівники навчальних закладів. Для того, щоб психологічну допомогу могли отримати усі діти, в громаді створили неформальне об’єднання психологів, до складу якого увійшли психологи міжвідомчих організацій. Найчастіше спеціалістам доводиться працювати із дітьми, які перебувають у кризовому стані. Лише одиниці мають психологічні розлади. Таких дітей направляють на консультації в обласний центр до лікарів – дитячих психіатрів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь