Пошук

Тріо «Любисток» з Калинівки виступило на вечорі «Ukrainian Culture Night», який проходив у Парижі

Дата: 14.11.2023 09:38
Кількість переглядів: 2779

Фото без описуНещодавно в Cité Internationale у Парижі відбувся вечір української культури «Ukrainian Culture Night» за участю творчих колективів з України. Серед учасників святкового виступу було й тріо «Любисток» з Калинівки, до складу якого входять Анастасія Яремчук, Софія Слабчук та Марія Яремчук.

Талановиті калинівчанки підкорили серця глядачів своїми піснями: «Лелеки», «Чом ти не прийшов», «Вишиванка» та «Черемшина». На сцені лунали мелодії, що відображали глибину та душевність народного мистецтва, а також сучасні композиції, які підкреслювали нескорений дух України.

-Це була дуже насичена та цікава подорож до Франції. Окрім незабутнього вечора, українська делегація також відвідала низку визначних місць Парижа - Версальський палац, готель de la Marine, музей на набережній Бранлі, Тріумфальну арку та Ейфелеву вежу. Ми також взяли участь у благодійному концерті на підтримку Збройних сил України у Польщі. «Ukrainian Culture Night» у Парижі стала не просто святом мистецтва, а символом єдності, сили духу та культурного обміну, що зближує народи. Окрім цього ми зібрали кошти, частина з яких піде на підтримку української армії, - діляться своїми враженнями від поїздки учасниці тріо «Любисток».

Організатори святкового заходу - Comité de résident de la maison de L’Ukraine та волонтерська організація SafePoint.Paris наголосили на важливості таких заходів для підтримки та розбудови культурних мостів між Францією та Україною. Вони закликали частіше пропагувати українську культуру на міжнародній арені для збагачення культурного діалогу та взаєморозуміння.

А учасницям колективу на згадку про участь у заході залишиться Диплом за впровадження української культури на міжнародному (інтернаціональному) рівні, покращення зв'язків між Україною та Францією, професіоналізм.

-Пишаюся нашою талановитою молоддю. Учасниці тріо «Любисток» з самого початку повномасштабної війни активно підтримують українську армію, організовують благодійні концерти, збирають кошти на допомогу Збройних сил України, а тепер ще й стали провісниками української культури у Франції. За такою талановитою, розумною та активною молоддю - майбутнє нашої держави, - зазначив Калинівський міський голова Василь Поліщук.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь