Пошук

У відремонтованому харчоблоці Калинівської центральної районної лікарні продовжують заготовляти овочі та ягоди на зиму

Дата: 19.07.2023 11:33
Кількість переглядів: 1610

Фото без описуНині харчоблок Калинівської центральної районної лікарні схожий на кухню сучасного ресторану. Після завершення ремонтних робіт тут встановили нове обладнання, яке передали благодійники з Франції, і працівники харчоблока тепер працюють у нових та комфортних умовах.

-У нас була велика проблема – грибок на стінах та стелі, тому цей ремонт нам був вкрай потрібний. Адже перш за все спеціальними розчинами провели дезінфекцію стін та стелі і лише після цього шпаклювали їх та фарбували. Також замінили електропроводку, демонтували стару плиту та під’єднали нову систему для подачі та очищення води, встановили нові витяжки, - розповідає завідувачка харчоблока Оксана Варчук. – Із Франції ми отримали благодійну допомогу – сучасне обладнання для кухні ресторану і тепер наш арсенал поповнився на пароконвектомат для випікання та тушкування, професійну піч для випікання піци, газові сковорідки, котел газовий, для приготування перших страв, жарові поверхні, стерилізатори для посуду та ножів, електром’ясорубку, мікрохвильову піч, кухонний комбайн, блендер професійний, візочки для пересування по кухні, різноманітні стелажі, шафи, столи та посуд. Працювати в таких умовах лише задоволення.

І працівники харчоблока не сидять без діла. Окрім приготування страв для хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, активно заготовляють овочі та ягоди на зиму.

-Багато продуктів нам привозять благодійники. Від початку повномасштабної війни постійно надає м'ясо птиці підприємець Руслан Мороз із Заливанщини, яйця – Лемешівський птахокомбінат, овочі неодноразово привозив підприємець Сергій Моргунський, - продовжує Оксана Варчук. - Ми також маємо свій город, на якому вирощуємо картоплю, овочі та зелень. Тому зелень вже заморозили на зиму. Зібрали й свій урожай малини та смородини. Також ягоди приносять місцеві жителі. З них варимо компот, а залишки також морозимо.

До благодійної акції долучаються й жителі старостинських округів. Першими овочі – огірки, кабачки, зелень у лікарню привезли жителі Черепашинецького старостинського округу. Працівники харчоблока квасять та консервують їх на зиму, щоб урізноманітнити меню пацієнтів, а особливо військовослужбовців, які звернуться за допомогою у медичний заклад.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь