Пошук

Хто із жителів Калинівської громади може отримати допомогу від УВКБ ООН? Офіційна інформація

Дата: 28.06.2023 10:24
Кількість переглядів: 723

Фото без описуГрошова допомога від УВКБ ООН – це одноразова виплата в розмірі 2220 гривень щомісячно на особу протягом 3 місяців. Подати заявку можуть не тільки вразливі вимушено переміщені особи, але й постраждалі від військових дій у певних регіонах, а також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону). Благодійний фонд «Право на захист» є офіційним партнером агентства зі збору даних на грошову допомогу.

Отже, ви можете звертатися до нас, якщо ваша родина:

  • не отримувала раніше допомогу від міжнародних організацій;
  • має дохід, менший за 5400 грн на особу;
  •  належите до таких категорій та маєте критерії вразливості (перелічені нижче):

1) переселенці, які перемістилися після 24.02.22 та мають вразливості з Переліку нижче ;

2) особи, що НЕ переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська; та мають вразливості з Переліку нижче.

3) люди, які ПОВЕРНУЛИСЬ до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через воєнні дії від 24 лютого 2022 р. та мають вразливості з Переліку нижче

Перелік обов’язкових критеріїв вразливості для усіх 3-х вищезазначених категорій, що дають можливість подати заявку на допомогу:

  • Родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше).
  • Родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років.
  • Родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб.
  • Прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).
  • Оновлення: Переселенці та постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС також можуть подати заявку на грошову допомогу від УВКБ ООН.

Увага! Збір даних на грошову допомогу від УВКБ ООН можливий лише працівниками Благодійної організації «Благодійний фонд «Право на захист». Банківські установи не здійснюють прийом заявок на цей вид допомоги.

Для кожної області створено свій інформаційний телеграм-канал, де можна відстежувати корисну інформацію та розклад роботи мобільних груп по області.

Адреси пунктів збору даних у м. Вінниця:

вул. Космонавтів 30, приміщення ЦНАПу

вул. Замостянська 7, приміщення ЦНАПу

Графік: Пн – Пт 09:00-16:00

Запис у чергу відбувається в форматі «живої» черги .

Розклад роботи мобільних груп у Вінницькій області можна відстежувати у телеграм-каналі: https://t.me/unhcr_help_vinnitsia


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних