Пошук

Люди, які роблять Калинівську громаду кращою: Мінімалізм, який зачаровує

Дата: 03.06.2021 10:16
Кількість переглядів: 3502

Фото без опису

Будинок родини Сидоруків знаходиться майже навпроти першої школи у Калинівці. Тут не ростуть чорнобривці, півонії, не буяють пишним цвітом яблуні, але кожен перехожий хоча б на мить зупиниться та полюбується подвір’ям, яке ніби перенесли із картинки європейського журналу у Калинівку. Уся краса незвичного подвір’я у мінімалізмі – акуратно підстрижена жива огорожа вдало поєднується із зеленими туями та декоративними рослинами. Доповнюють пейзаж звичайні камінці, які підкреслюють красу дерев.

Мешкає у будинку велика родина – Анатолій та Лариса Сидоруки та їх донька Людмила з чоловіком та донечкою.

-Цей будинок дістався нам у спадок від дідуся з бабусею і він нічим не відрізнявся від інших. Але ми захотіли щось змінити, постійно експериментували, підбирали рослини, компонували їх, пропонували різні ідеї. Перевагу надавали зелені, а не квітам, - розповідає Людмила Пачевська. – Генератором ідей був мій батько Анатолій Іванович. Він і втілює ці ідеї в життя та  доглядає за цією красою.

Довгих десять років знадобилося родині для того, щоб їх обійстя набуло такого привабливого вигляду. Першим з’явився паркан із самшиту за будинком, потім кілька туй і так крок за кроком.

І хоча дизайн подвір’я мінімалістичний, але догляду та праці він потребує чимало. Цьогорічна весна дощова, тому доводиться частіше косити та стригти зелень. А зазвичай раз у два – три тижні потрібно братися до роботи. Лише на догляд за зеленим парканом Анатолій Іванович витрачає два дні. І хоча рідні подарували йому на день народження сучасне електричне знаряддя, перевагу надає звичайним садовим ножицям.

-Татові дуже подобається працювати у саду, щось придумувати нове.Ось цю клумбу він сам зробив, - Людмила Пачевська проводить екскурсію по своїх володіннях. – Він збирав різні камінчики, для кожного знаходив своє місце, вкладав у це всю душу.

Справа, зроблена із душею, викликає захоплення у знайомих та звичайних перехожих. Деякі із них навіть просять у господарів дозволу сфотографуватися на їх подвір’ї.

-Міська рада пишається такими мешканцями громади, які змінюють себе і світ навколо себе на краще. Це люди, які є прикладом для всіх нас, бо вони своїми діями, вчинками доводять, що і в нашій громаді може бути гарно, чисто, затишно. Яким буде наше місто залежить і від кожного з нас, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь