Пошук

Всеукраїнський конкурс учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!»

Дата: 31.01.2020 13:50
Кількість переглядів: 1565

Фото без описуФото без описуФото без описуПочинаючи з 2002 року проводиться щорічний Всеукраїнський конкурс учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!»  у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення». Щорічно темами для написання робіт вибирається одна з цитат письменників чи поетів. Цьогоріч темою була цитата Василя Симоненка з вірша  «Задивляюсь у твої зіниці…» - «Ради тебе перли в душу сію, ради тебе мислю і творю…».

На міський конкурс було подано чотири роботи з літератури та одна робота з історії. Кращі роботи були передані на обласний конкурс, де три роботи зайняли призові місця.

Робота учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 м. Калинівка Грибовченко Софії та Марущак Владислави в номінації «Історія і державотворення» зайняла третє місце та була присвячена людям, яким ми маємо завдячувати тим, що вже через кілька днів після надзвичайної ситуації  на складах 48-го арсеналу, змогли повернутися додому, хто допомагав потерпілим,  хто рятував склади від повного знищення.

Робота учнів цієї ж школи Рогова Андрія, Мельник Анастасії та Гетьман Анастасії в номінації «Література» має назву «Листи до України».  Це підбірка віршів, яка містить вибрані твори в напрямку українського музичного контенту, роздуми про творчість Василя Симоненка, розповідь про уже здійснену мрію Марії Катічевої, калинового поетичного світу Калинівщини та поетичну прем’єру Світлани Гетьман. Збірка зайняла третє місце в обласному етапі конкурсу.

Творча робота Худинець Діани із загальноосвітньої школи 1-3 ступенів №1 м. Калинівка має назву «Одного разу мені наснилось, що вони зустрілись …». Авторка проводить паралель між подіями біля Крут і Революцією Гідності. Між цими подіями майже століття, але воля та незалежність для їх героїв понад усе. Цей твір зайняв друге місце в області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь