Пошук

Другий рік школярі Калинівської громади навчаються в умовах воєнного стану

Дата: 25.05.2023 11:37
Кількість переглядів: 506

Фото без описуФото без описуДобігає до завершення ще один навчальний рік, який проходить в умовах воєнного стану. З перших днів війни освітяни громади почали активно допомагати українським військовим. Дружня освітянська родина стала надійним тилом для українських захисників, їх опорою та підтримкою.

Разом із тим навіть в умовах воєнного стану, не припиняється навчальний процес. У найскладніші часи навчання проходили в умовах онлайн. Згодом у закладах освіти почали облаштовувати найпростіші укриття й відновлювати навчальний процес у звичному режимі. Нині найпростіші укриття облаштували у 22 закладах освіти, 11 закладів використовують укриття інших власників згідно з укладеними угодами.

На жаль, є ще 10 закладів освіти, в яких немає можливості облаштувати найпростіші укриття та поряд немає інших споруд цивільного захисту, з них 7 – це заклади загальної середньої освіти та 3 – заклади дошкільної освіти. Тут діти продовжують навчатися в режимі онлайн.

-В той час, коли на початку повномасштабного вторгнення приміщення пустували без дітей, там не припинялась робота: постійно працювали їдальні, в яких готували гостинці та обіди для військових, плели сітки, виготовляли окопні свічки. В період воєнного стану державою було заборонено використовувати бюджетні кошти на капітальні видатки, тому частину робіт з будівництва укриттів та ремонту приміщень освітяни також виконували власними силами. Щиро вдячний за їх відданість своїй справі та велику віру у нашу Перемогу, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук.

Діти – найцінніший скарб України. За їх щасливе та мирне майбутнє нині проливають кров українські захисники. Тому у Калинівській громаді продовжують створювати для них належні умови у закладах освіти. Лише за останній рік реалізували ряд проєктів з будівництва найпростіших укриттів, ремонтували приміщення та покращували ландшафти.

В опорному ЗЗСО-ліцеї з дошкільним підрозділом с. Корделівка облаштували локальну мережу, що дало можливість під'єднати провідний Інтернет в кожному класі закладу, а також встановили 14 точок WI-FI для підключення гаджетів учасників освітнього процесу в будь-якому місці закладу.

У ліцеї №2 м.Калинівка облаштували локальну мережу на 2 поверсі, також ведуться роботи з підключення до локальної мережі класів першого та третього поверхів.

У комп’ютерному класі ліцею с.Голендри оновили комплектуючі на 6 комп’ютерах, що дало змогу проводити уроки відповідно до навчальної програми.

-На жаль, війна внесла корективи у наше життя та змінила багато наших планів, які ми мріяли реалізувати у громаді. Але, всупереч усім проблемам, ми опікуємося і будемо опікуватися освітою нашої громади. І надалі, по можливості, покращуватимемо матеріально-технічну базу наших закладів освіти, - продовжує Калинівський міський голова Василь Поліщук. - Хочу зазначити, що поточні ремонти закладів освіти влітку проводитимуться також коштом міської ради. Згідно з вимогами законодавства ми маємо провести тендери на закупівлю фарби та інших необхідних матеріалів. Усі заклади будуть забезпечені усім необхідним для ремонту. Батьки в жодному разі не повинні здавати кошти на ремонтні роботи.

З початку повномасштабної війни в Україні у Калинівській громаді було мобілізовано на потреби армії три шкільні автобуси. Тому підвіз учнів на початку навчального 2022 року здійснювали 8 шкільні автобуси. У листопаді 2022 року на сесії міської ради виділили кошти на придбання нового шкільного автобуса «АТАМАН», який передали в ліцей с. Голендри. А у 2023 році нові автобуси отримали ліцей с.Уладівське та ліцей №1 м.Калинівки.

В Україні триває війна, але ми віримо у Перемогу і в те, що наші діти житимуть у мирній, незалежній та вільній державі й докладаємо усіх зусиль, щоб вони мали щасливе дитинство та гарні умови для навчання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь