Пошук

Ще одне укриття для дошкільнят почало функціонувати у Калинівській громаді

Дата: 27.12.2022 11:43
Кількість переглядів: 1242

Фото без описуУ Калинівській громаді почало функціонувати ще одне тимчасове укриття для дошкільнят, які відвідують заклад дошкільної освіти №1 м.Калинівки. Це просторе та затишне укриття мало чим нагадує те підвальне приміщення, яке було тут раніше. Тут довелося  докласти не лише багато коштів, а й рук.

-Раніше тут було просте підвальне приміщення, яке не відповідало жодним вимогам. Тому перш за все довелося підкопувати його, виносити зайвий ґрунт на поверхню. Велику допомогу у цьому нам надали батьки наших вихованців. Також працювали на будівництві й наші працівники, - розповідає директорка закладу дошкільної освіти Віталіна Сапунова. – Кошти на всі будівельні матеріали та на покриття для підлоги виділила Калинівська міська рада, а всі роботи виконувалися господарським методом.

Батьки, які прийшли на допомогу працівникам дитячого садка, не лише допомогли підкопати та поглибити приміщення, а й забетонували підлогу, пошпаклювали стіни та щілини між плитами на стелі.

Паралельно із ремонтними роботами заклад дошкільної освіти взяв участь у конкурсі проєктів «Школа вільна від насилля» на 2022-2023 н.р., який впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), ГО «Ла Страда-Україна». У цьому проєкті взяли участь 1400 навчальних закладів з усіх областей України, 24 навчальних заклади стали партнерами цього проєкту, в тому числі й заклад дошкільної освіти №1 м.Калинівки.

Завдяки участі у проєкті дитячий садок отримав статус інноваційного закладу освіти з безпечним освітнім середовищем, має комфортне середовище для співжиття та отримав благодійну допомогу для облаштування найпростішого укриття - канцтовари, стільчики джокери, генератор, лави для сидіння та столики для творчості. Тепер під час тривоги дошкільнята залюбки спускаються в укриття, бо там вони можуть весело проводити час - дивитися мультфільми та гратися ігри.

-Ми намагаємося забезпечити усі заклади освіти, там, де це можливо технічно, тимчасовими укриттями. Через воєнний стан ми не маємо права виділяти кошти на капітальні видатки, тому велика подяка батькам, педагогічним працівникам, які з розумінням ставляться до ситуації та беруться до робіт. Ми ж забезпечуємо ці заклади усіма будівельними матеріалами, - каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – А результат нашої співпраці маємо спільний – це безпека наших дітей.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь