Пошук

Розпочалась двісті сорок сьома доба героїчного протистояння української нації російському широкомасштабному вторгненню

Дата: 28.10.2022 09:06
Кількість переглядів: 201

Фото без описуУгруповання окупантів на правому березі Дніпра в Херсонській області посилили до 1000 мобілізованих, їх розселяють у будинках мешканців, які покинули територію. Також рф вивозить медобладнання та майно під гаслами «евакуації». Наприклад, з лікарні Білозерки його перевозять до Скадовська та Генічеська.

Українські військові останніми днями завдали ударів на півдні. У Запорізькій області знищили вісім одиниць техніки та поранили 120 окупантів. На Херсонщину до медзакладів доставили близько 100 поранених окупантів. російське командування намагається приховати втрати, щоби не допустити паніки серед особового складу.

Минулої доби сили оборони України відбили наступи в районах Андріївки, Білогорівки Луганської області, Бахмута, Бахмутського, Времівки, Зеленопілля, Соледара, Майорська, Мар'їнки, Невельського, Новобахмутівки, Первомайського та Яковлівки Донецької.

Авіація ЗСУ завдала 29 ударів: уражено 21 район скупчення сил і техніки, три опорні пункти та п'ять позицій зенітних ракетних комплексів. Збито два російські вертольоти Ка-52 і штурмовик Су-25.

Ракетні війська та артилерія вразили чотири райони скупчення сил та техніки, а також один склад із боєприпасами.

28 жовтня - День звільнення України від фашистських загарбників. На жаль, цьогоріч ми відзначаємо цей день зі зброєю у руках, знову захищаючи рідну землю від окупантів. Героїчний подвиг наших дідів та прадідів нині гідно продовжують їх онуки та правнуки. І ми віримо у те, що зло завжди буде покаране і українці святкуватимуть перемогу над рашистами. Україна є і буде незалежною державою і ми не припинено боротися доти, поки останній окупант не залишить нашу рідну землю. Слава Україні! Смерть ворогам!

На ранок 28 жовтня у Калинівській громаді залишається 1003 переселенці, серед них 349 дітей.

За інформацією ВСП «Калинівський відділ ДУ «Вінницький центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України, на 7 годину ранку 28 жовтня показник вимірювання гамма-фону перебуває в межах допустимої норми – 0,15 МкЗ/год. Вода, яка подається у Калинівку, також придатна для використання.

Калинівський міський голова Василь Поліщук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь