Пошук

У Калинівській громаді почали виготовляти окопні свічки

Дата: 25.10.2022 15:46
Кількість переглядів: 1743

Педагогічні працівники та учні ліцею №2 міста Калинівки почали виготовляти окопні свічки для українських захисників. Перші триста свічок вже готові для відправлення на фронт, але на цьому освітяни не збираються зупинятися.

Ідею виготовлення окопних свічок запропонував депутат міської ради Анатолій Сопін, який займається волонтерською справою та добре знає потреби військових.

-Окопна свічка на передовій – це не просто пристрій для освітлення, а й можливість хоча б трішки зігрітися та закип’ятити кружку чаю. Наближається зима, збільшується тривалість ночі, холодає. На нульових позиціях хлопці не мають можливості навіть пропалити буржуйку, ворог відразу ж фіксує їх місце перебування і обстрілює. А окопна свічка, дає хоча б трішки тепла для наших захисників. Окрім цього, завдячуючи приватному  підприємцеві Тарасу Юшкалюку ми закупили п’ятдесят комплектів спеціальних керамічних горщиків, які за допомогою тих же окопних свічок можна використовувати для обігріву. Це пробна партія, будемо чекати відгуків від військових, - розповідає Анатолій Сопін.

Бляшанки для окопних свічок збирали всією громадою. У кожному старостинському окрузі та у самій Калинівці відбувався збір тари, а за роботу взялися педагогічні працівники ліцею №2 міста Калинівки.

-Перші дні працювали лише педагогічні працівники, а потім до справи долучилися представники учнівського самоврядування. Учні також хочуть допомагати нашим військовим та готові прийти нам на допомогу, - розповідає очільниця навчального закладу Світлана Гетьман. - Гофрований картон та парафін, який придбав приватний підприємець Олег Марущак, нам привіз Анатолій Сопін. Також звернулися до власників сусідніх магазинів і вони також допомогли нам із картоном, а ще настоятель храму святого Миколая Чудотворця Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ, протоієрей Орест Шпак привіз нам віск зі свічок, які використовували у храмі. За кілька днів ми виготовили триста свічок, які готові вже передати на передову. Їх передамо із пічками, які закупили за кошти, зібрані учнями нашого ліцею. Школярі проводили різноманітні акції та назбирали десять тисяч гривень, яких вистачить на придбання двадцяти двох пічок. Дванадцять нам вже передали, решта - в процесі виготовлення.

Освітяни та учні продовжують виготовляти свічки, кажуть, що матеріалів вистачить на сімсот окопних свічок, але при потребі та наявності матеріалів роботу не припинятимуть.

-Свічок потрібно дуже багато, бо однієї свічки вистачає десь на дві години, на ніч потрібно хоча б шість свічок. А загалом це тисячі свічок, які потрібні для захисників. Тому якщо у когось ще залишилися бляшанки, є віск, передайте їх на потреби військових, і це буде ваш маленький внесок у нашу спільну велику Перемогу, - продовжує Анатолій Сопін.

Бляшанки, віск та гофрований картон можна приносити у навчальні заклади громади, або ж особисто Анатолію Сопіну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь